Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 4 februari 2010

Flygande Jakab

Länge har jag varit sugen på Flygande Jakob. Så ikväll blev det av!
Egentligen ska det ju vara färdiggrillad kyckling men jag är inte så mycket för det så jag tog vanlig kycklingfilé som jag strimlade, stekte och kryddade med salt, peppar och honungsgrillkrydda. La kycklingen i en form. Blandade mellangrädde, chilisås, curry, salt och peppar och hällde ovanpå kycklingen. Skivade en banan ovanpå. Ställde in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Under tiden kokade jag basmatiris, gjorde sallad och stekte strimlad bacon. La baconet på hushållspapper för att suga upp det mesta av fettet. När det var 5 minuter kvar tog jag ut formen och hällde över baconet och lät det knapra till sig på kycklingen.
Serverade med sallad, mango chutney och saltade jordnötter.

Ååå...så gott!!

5 kommentarer:

Remsan sa...

Håller med. Flygande Jakob är såå gott. Fin ugnsform du har.

Min Svägerska och Jag sa...

Åååå vad gott det såg ut, Flygande Jakob är en klassiker.
Det med ett glas rödvin, mums.
Själv brukar jag ha annanas ibland istället för banan. det är oxå gott.
Trevlig helg,
Kram
Linda

Pernilla sa...

flygande jakob, det är inte alls dumt det. min pojkvän fick sig en värdsomvälvande nyhet för några veckor sen då han upptäckte att det är en rätt med kyckling och inte bara en pizza som han alltid trott :)

och teriayki är fina grejer, det kan man inte neka till!

Loulas Kök sa...

Flygande Jakob är också min favorit, tyvärr inte nån favorit här hemma. MMM så gott!

Hallon & Blåbär sa...

Flygande Jakob är ju bara så himla gott, fast jag gör min utan banan.