Chokladfondant med Kola 6 portioner
150 g smör
150 g mörk choklad 70%
3 ägg
4,5 msk strösocker
2 msk vetemjöl
6 st dumlekolor
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen och smält den i smöret. Rör om då och då så att chokladen smälter.
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Vänd ner choklad- och smörblandningen och vetemjöl i äggsmeten.
- Fördela smeten i sex stycken smorda portionsformar. Dela dumlekolorna och stick ner två halvor i vardera form. (Så här långt kan du förbereda, förvara i kyl till servering)
- Grädda fondanterna mitt i ugnen på 200 grader 12 minuter. Kärnan skall vara rinnig.
Ananas- och Limesallad
1 färsk Ananas
1 lime
2 msk råsocker
- Skala och skär bort mittstocken på ananasen. Skär den sedan tunt.
- Skölj och riv skalet av limen. Skär bort det vita skalet och skiva den tunt.
- Blanda ananas, lime (skal och kött) och råsocker.
- Förvara kallt till servering.
Servera den varma och krämiga Chokladfondanten med ananassalladen och en kula vaniljglass. En dessert jag kommer att göra flera gånger igen!
Ananas- och limesallad med en kula vaniljglass |
4 kommentarer:
Så tokgott med fondant. Äter ni den ur formen sen, eller stjälper du upp dem? Det är så svårt att få dem snygga då tycker jag. Det ser både snyggt och gott ut. Mums!
Jag gjorde Chokladfondant förra nyår såå gott:) Din sallad till verkar riktigt gott:)
Håhåhå, precis en efterrätt i min smak. Har gjort något liknande nån gång. Riktigt gott. Choklad och ananas.
Kram kram
Fondant är för oss helt outforskad mark, vi har inte riktigt vågat oss på det faktiskt. Men det ser och låter så fantastiskt gott ut, friskt med en fräsch sallad också till.
Skicka en kommentar