Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 28 januari 2014

Färgglad Fläskwok Teriyaki

Bara tisdag och såååå trött. Känns som jag skulle kunna gå och lägga mig innan eller samtidigt som Oliver varje kväll. Frågan är varför man inte gör det?

I natt kom det lite snö till oss som gör det lite ljusare. Lite sol och mer utomhustid skulle kanske göra en lite piggare också. Bara någon månad till att ta sig igenom innan man kan få se lite mer dagsljus morgon och kväll. Våren är årets bästa tid och jag läängtar!

Man kan ju alltid försöka pigga upp sig med lite god och färgglad mat. Denna veckans matsedel har jag hittat inspirationen till från ICA´s billiga veckan-recept. Hittade en folder på ICA med tre veckomenyer som jag och Johan tillsammans valde ut några rätter från. I kväll blev det en enkel nudelwok med fläskkött och färgglada grönsaker. Smaksättningen kom från färdig Teriyakisås. En perfekt vardagsrätt i smak och tillagningstid.


Färgglad Fläskwok Teriyaki 4 port
250 g äggnudlar
ca 600 g strimlat fläskkött (skinkstek)
olja
salt och peppar
ca 400 g blandade grönsaker,
tex. zucchini, röd paprika, purjolök och rödkål
ca 1,5 dl Teiyakisås + lite till servering
sesamfrön
  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  • Bryn fläskköttet snabbt i olja och krydda med salt och peppar. Lägg åt sidan.
  • Woka grönsakerna i olja lite snabbt. Blanda ner fläskköttet och Teriyakisåsen.
  • Servera med nudlar, lite extra teriyakisås och sesamfrön.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Det där borde verkligen pigga upp! Trevligt att välja menyn tillsammans så där...

Ja, varför sover man inte mer när kroppen bevisligen gör allt för att uppmärksamma en på att den behöver SOVA! Det brukar vara så att den där dippen går över senare på kvällen och sen kan det dröja innan kroppen säger SOVA igen :-)

Matarkivet sa...

Det kanske är annorlunda när man har barn och vill få saker gjorda när de lagt sig, men i mitt fall sover jag helt galet mycket vid denna tid på året, känns som kroppen behöver det.

Så gott med fläskwok, det måste jag med göra någon dag!

Kram