Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 29 januari 2014

Stora Holms Säteri

Herregud! vad många ni är som tittar in varje dag! Jag blir så glad att ni vill frestas av mina vardagsrecept och suddiga mobilbilder. Får ofta lite prestationsångest när jag tittar runt på andra matbloggar (ja, jag läser en del) med grymma bilder och rätter som är avancerade högt och lågt men jag fortsätter köra mitt race.

I dag bjuder jag inte på något recept utan en (mobil)bildkavalkad från helgens utflykt. Tänk att jag bott i Göteborg i ganska exakt 14(!!) år och det finns fortfarande nya platser att upptäcka. Anledningen till att vi hamnade på Stora Holms Säteri var att de skulle ha en viss lampa i sin inredningsbutik som vi var ute efter. Den hade de inte men vi hittade så mycket annat. Det visade sig att denna gård på landsbygden mitt på Hisingen hade mycket att erbjuda. En "Bullerbygård" med fina byggnader, inredningsbutiker, Café, djur, matlagningskurser, konferens, festlokal, förskola..... Kan tänka mig att åka dit igen till våren eller sommaren då de öppnat en lunchrestaurang och ett annat fik med en liten lekhörna för barnen utomhus och fler ljus. Något för hela familjen! De har även Brunch på söndagar som jag hört ska vara bra.


"Tuppen" secondhandbutik
Gårdsplanen med parkering

Stora Holms Studio
I studion, en trappa upp, fanns ett stort öppet kök med lite sittplatser. En soppbuffé med Tomat- och linssoppa och hembakat bröd stod uppdukad. Köket används också vid konferenser och matlagningskurser. Jag hade gärna flyttat in där:).

Sopplunch
Kunde inte låta bli att ta en kaka till kaffet

En lång bro med glasgolv på mitten fanns i studion. Köket syns i andra ändan
Rustikt och modernt renoverat

Toalett med legoväggar (ca 43000 bitar)
Toalett helt i koppar
Coola detaljer
På gården designar och tillverkar man även textilier av märket Nyblom Kollén. Svårt att låta bli att köpa något i deras butik då jag gillar deras grejer. Två löpare och tygservetter. Så mycket fina tyger, kuddfodral, mattor mm.

Dagens inköp

Har du vägarna förbi eller vill göra en trevlig utflykt i Göteborgstrakten kan jag verkligen rekommendera ett besök på Stora Holms Säteri. Vi åker tillbaka snart igen!

10 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Där har vi varit på bröllop - superfint ställe!

Anonym sa...

Vilket härligt ställe : ) tack för tipset! kram Sofia

MÅ Gott sa...

Jättefint ställe, men bron med glasgolvet såg lite läskig ut. :)

Sara på Vardag.nu sa...

Ha! Vilken cool toa. Lego överallt :) Den där glasbron hade jag fått gå över blundandes tror jag...

Kim sa...

EN LEGOTOA! :)
Ja visst är det knäppt, man flyger härs och tvärs världen men att semestra i sin egen stad man dålig på.
Jag har för mig att de har populär julmarknad där...?

Remsan sa...

Vilket mysigt ställe! Visade bilden på legotoan för barnen och bad dem sätta igång hemma med vår lilla toa som ska renoveras. Vi har lego så det räcker med lite tur :-)

Systeryster och jag .... sa...

utflyktsmål nära gbg gillar vi

Ann-Sofi Matsafari sa...

Wow vad coolt:) Ett legobadrum, vem vill inte ha det?

Erika G sa...

Så fina bilder! Stora Holm ligger inte så långt bort, men jag har inte heller varit där så många gånger. Vid advent åker jag till gymnasieskolan där för då säljer de amaryllis till oslagbara priser. Jag skulle också kunna tänka mig ett legobadrum...

Helena sa...

Vilket coolt ställe! Det ska jag absolut lägga på minnet. Alla ställen där man kan kombinera fika och shopping får tummen upp av mig.