Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 4 januari 2014

Pulled Chicken

Det där med långledighet är ju inte alls dumt. Vi tar verkligen dagen som den kommer, umgås, slappar, äter och sover. Lillemans sovtider är dock helt kaos. Fördelen är att vi får sovmorgon till niotiden varje dag men så mycket kväll får vi inte i lugn och ro. Fast nu har även jag, som aldrig har problem att somna på kvällarna, lite svårt att somna. Bara några dagar till innan det är dags för vardag igen.

I kväll blev det frysrester till kvällsmat. Har haft en burk med Pulled Chicken med smak av Teriyaki i frysen ett tag. Köpte Tortillabröd och grönsaker och rörde ihop en sås på crème fraiche, hackad färsk basilika, limeskal + saft, salt, peppar och en gnutta honung. Klart att servera!

Receptet på Pulled Pork jag använde mig av hittar du här. Finns ju en uppsjö av recept på pulled pork/chicken/beef och det var väl ett av förra årets mest googlade recept. Bara att köra igång ett långkok (Kycklingen är ju ett snabbare alternativ)


5 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Gott med kyckling i sådant recept! Ska testas! :)
Ha en fin trettondagsafton!
Kram kram
//Lana

Lotta sa...

Lite kaos är det allt på sömntiderna men det är ganska härligt ändå, snart nog är vardagen här med sin charm den också.

Har inte testat pulled beef eller chicken ännu, men just eftersom kyckling förstår går lite fortare så blir jag sugen på att testa det först. Kyckling är ju så väldigt snällt i smaken så just att tillaga den enligt pulled-metoden måste ju vara kanon. Såsen låter jättegod och fräsch till!

Trevligt avslut på helgerna!

Sara på Vardag.nu sa...

Jag tänker att kyckling som inte är så trådigt inte blir så mycket att liksom dra i trådar, som biff eller fläsk. Men jag har inte testat kycklingverianten så jag ska inte säga något :p Ser väldigt gott ut i alla fall! Ha en skön söndag!

Mårtenssons kök sa...

Din dragna kyckling har vi ju sparat sen tidigare, men nu blev vi ju påminda om den igen. Tack för det säger vi och nu ligger filéerna i marinad till i morgon!

Jotack, det där med den återvändande vardagen, den tanken slåss vi just nu med...:)

Ha en fortsatt skön ledighet!

Anonym sa...

Spännande. Skall kanske testa med kyckling också.