Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 5 januari 2014

Kalasgoda pajer

I dag har vi varit på lunchdejt hos Hanna, Eskil och Edvin. Vi bjöds på två sorters paj till lunch och en smarrig mjuk pepparkaka med frosting till fika. Mellan mat och fika var vi ute och rastade barnen och oss själva på en närliggande lekplats samt en liten promenad i området (jag tror att de ville få oss att köpa hus i samma område som de flyttade till för ett kort tag sedan:)).

Pajerna vi bjöds på var en Köttfärspaj med fetaost och en Het Kycklingpaj. Köttfärspajen gjordes smidigt på färdig smördeg som toppades med köttfärsröra, fetaost och oliver. I Kycklingpajen fanns en krämig röra med kyckling, purjolök och crème fraiche som toppades med bananer skurna på längden och klickar med mango chutney under ett lager av ost. Recepten hade Hanna hittat här och här (med vissa små förändringar av kocken).

Köttfärspaj, kycklingpaj och en smarrig sallad
Lekplatslek - Hanna i spindelnätet
Grabbarna lekte också:)
Hannas namnsdag firade vi med mjuk pepparkaka täckt med frosting

3 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Paj är bra bjudmat. Äts av de flesta gäster om man inte har gluten förstås.

Ha en skön måndag:)

Lotta sa...

Jag är så glad att jag har börjat komma på grejen med paj. Det har länge varit något jag inte har uppskattat så mycket, mest för att jag alltid misslyckats och fått degiga skal och inte färdig fyllning... Men skam den som ger sig. Det gäller att ha ett bra recept på pajdegen och en bra form, och fatta att mycket av ägg är bra i fyllningen, då blir den sällan för lös. Gärna mycket ost också :-)

Tack för fler bra tips på paj!

Kim sa...

Paj var verkligen inte igår - måste jag packa ner i matlådan snarast. Protesterar lite mot bananen, annars låter kycklingpajen grym! :D