Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 26 januari 2014

Gulaschsoppa med köttfärs

Hej och hå vad den här helgen gick snabbt då! Hunnit med mycket trevligt och socialt som 3-årskalas, besök på Stora Holms Säteri (det stället ska jag berätta mer om en annan dag) och middag med Johans familj. Maten för veckan är planerad och inhandlad. Redo att ta mig an ännu en arbetsveckan men hade gärna haft en ledig dag till.

Fredagskvällar är oftast lugna i detta hemmet och inga större utsvävningar. I fredags svängde jag ihop en värmande Gulaschsoppa med köttfärs till kvällsmat. En genvägs-gulasch som inte kräver lika lång tid på spisen. Hittade fin ekologisk nötfärs från Kaprifolkött som jag hade i. En kall fredagsöl i glaset och varm baguette med lagrad prästost på till.


Gulaschsoppa med köttfärs 4 port
1 gul lök
4 st potatisar
1 röd paprika
500g nötfärs
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
500g krossade tomater
2 tsk hel kummin
salt och peppar
  • Skala lök och potatis. Skölj och kärna ur paprikan. Hacka lök, skär potatis och paprika i bitar.
  • Fräs köttfärsen i olja i en gryta så den får fin färg. Tillsätt alla grönsaker och låt dem fräsa med en minut tillsammans med kummin.
  • Tillsätt vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Känn på potatisen så den är klar. 
  • Servera med en klick creme fraiche och en ostsmörgås.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Gulasch med smetana och klimp- det är grejer det!!

Mårtenssons kök sa...

Gott med en värmande gulasch, känns väldigt passande för vintern som plötsligt överföll oss från ingenstans.

Ann-Sofi Matsafari sa...

Älskar soppa vid den här årstiden. Värmer upp vilket fruset hjärta som helst:)

Remsan sa...

Snabbvarianten av gulasch med färs är en favorit! Så gott!

Anonym sa...

Kan säga dig en sak, svenskarna är pinsamma som lagar denne soppan med färs då den skall lagas med nötkött. Ni kopierat eländigt!(en från ungern)