På ICA´s hemsida hittade jag ett recept på Karamelliserad Rödlök med getost som skulle vara till en lammburgare. Man skulle blanda ihop rödlöken med getosten men jag valde att ha dem var för sig. Sötsyrlig rödlök och krämig chevréost. Ojojoj....så gott det var!
2 rödlökar
1/2 msk smör
1/2 msk olja
2 msk råsocker
2 msk balsamvinäger
1 tsk torkad timjan
- Skala, halvera och skär rödlöken i tunna skivor.
- Stek löken mjuk och glansig i smör och olja i en stekpanna eller kastrull. Tar några minuter på lagom medelvärme.
- Tillsätt socker och rör tills det lösts upp.
- Häll på balsamvinäger och krydda med timjan. Låt småkoka i några minuter.
- Servera ljummen på hamburgaren med lite chevréost ovanpå som får smälta på.
8 kommentarer:
Jag älskar karamelliserad lök. Den får en mycket mjukare och rundare smak med socker. Vad tänderna tycker är ju en annan sak ;-D
Ha en skön söndag!
Åh vad gott! Låter som en perfekt kombination :)
Jag hittade en liknande variant hos Pickipicki i höstas och hade det till pulled pork - jisses i himmelen så gott det var! Kan tro att getost inte hade gjort det sämre... får göra om 'et snart igen! :)
ååååh, vad gott! låter lite som den helt fantastiskt goda minihamburgaren på pinchos. getost och karamelliserad rödlök, vad kan gå fel?
Låter som ett kanontillbehör till burgaren! Har testat syrad rödlök på burgare och det passade finfint. Karamelliserad provar jag gärna!
Jag dreglar när jag läser. 'Nuff said.
Det här kan inte vara annat än helt ljuvligt gott!
Vi säger gärna ja tack när det bjuds upp till tango i munnen:) Fantastiskt gott låter det, alltihop!
Skicka en kommentar