Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 15 januari 2014

Krabbelurer

I dag har jag och Oliver varit lediga. Riktigt skönt med en ledig dag mitt i veckan. I förmiddags åt vi frukost och skrotade runt. Jag gjorde en egen Müsli (trött på Johans tråk-basmüsli utan gott i) och gjorde en plåt med Fröknäcke. Vi gräddade en hel hög med Krabbelurer som vi packade ner tillsammans med lite kaffe efter lunch och gav oss ut i det soliga vintervädret. Men kallt!

Tanken var att Oliver skulle sova en stund i vagnen och jag skulle få mig en promenad. Men Oliver ville helst gå själv. Och det var ju roligt att han ville det då han oftast vill bli buren (lite lat den där ungen....). Och han gick långt. Typ halva promenaden.Vi matade ankorna, tittade på fågelholkar, letade snö och isfläckar. Tillslut ville han inte gå och somnade direkt i vagnen. Jag fick en kort promenad och fick även upp värmen lite.

Vi träffade en mammakompis och hennes två barn i en lekpark där vi lekte, pratade och fikade. En trevlig men kylig eftermiddag.

Nymatade ankor vid Härlanda Tjärn
Kollar in det mesta i naturen
Blir aldrig trött på denna natur
Fikapaus med Krabbelurer

Krabbelurer är ju, för er som inte vet det, som plättar fast lite sötare. Ska helst ätas nygräddade. Har ett recept som följt med mig sen jag var liten. Perfekt mellis för stora och små.

Krabbelurer
3 ägg
1,5 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
lite vaniljsocker
lite salt
25 g smör, smält
  • Blanda alla ingredienser.
  • Stek i smör i en plättlagg till gyllenbrun färg.
  • Packa picknick och ge dig ut.

 ***

I dag fick jag reda på att min kompis Britta startat en Matblogg sen ett tag tillbaka. Väldigt trevlig blogg med inriktning på LCHF. Titta in på Brittas Mat och inspireras! Ett bra sätt för mig att hålla koll på henne då vi träffas på tok för sällan:).


6 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Härlig dag ni haft :)
Hos oss heter plättarna även Skrabbelucker :) och när barnen var små tog vi med oss smeten på utflykten och gräddade plättarna på spritköket. Kan sakna de åren när en promenad i den närmsta omgivningen var ett litet äventyr, nu behövs lite mer än några nygräddade Krabbelurer för att roa mina ungdomar :)

Ha det gott!
Birgitta

Systeryster och jag .... sa...

Detta måste vi pröva...
har som mål att ha många picknikar i vår...
enkelt och smidigt och oftasat är både mamma och barn nöjda

Martina sa...

Härligt med en ledig dag så där mitt i veckan! Det borde man unna sig lite oftare ;-)

Åsa sa...

Åh, krabbelurer (eller krabbelucker som vi också kallar dem) gjorde vi alltid på våra scoutläger. Vände de färdiga plättarna i socker också. Perfekt picknickmat en kall vinterdag.

Lotta sa...

Låter som perfekt picknickmat och en riktigt härlig dag, kall men uppfriskande!

Brittas mat sa...

Krabbelurer! Det var tider sen det. Kul. Puss :)