Till lunch bjöd hon på en rätt som hon egentligen brukar göra med fläskkotletter med ben. Denna gången "skojade hon till det" med fläskkarré, vilket inte alls blev dumt. Otroligt mört och gott kött i en god sås med lite sting i av sambal oelek. Vad jag förstod det som är det en väldigt enkel rätt att slänga i hop men som kräver lite tid i ugnen (jag kom direkt till dukat bord, underbart!). Kommer verkligen testa att laga denna rätt själv någon gång!
Hannas möra karrélåda med sting
ca 1 kg karré (eller kotlettrad med eller utan ben)
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 msk soja
1 tsk sambal oelek (eller efter smak)
- Skär köttet i skivor och lägg i en ugnsfast form.
- Blanda ihop creme fraiche, grädde, soja och sambal och häll över.
- Grädda på 175 grader i 1-1,5 timme.
Kokt haricots verts lades på vid servering |
Pressad potatis och gelé till |
Kletigt när man vill äta själv |
Edvin 1 år |
En cool kille |
Ännu en helg har passerat. Det har varit en ganska lugn och skön helg med mycket hemmamys och god mat. I dag har vi varit hos en mammakompis och hennes familj och ätit lunch och fikat. Mycket gott och trevligt! Med så mycket god mat i helgen fick jag tvinga mig ut på en löptur för att kunna landa med gott samvete i soffan i kväll igen:).
5 kommentarer:
Mat mes sting i gillas alltid :)
Löptur... duktiga du! Skulle ha tränat body pump men det blev lite lugnare body balance här istället.
Åh, söta solglasögonbarn!! :-D
En maträtt helt i vår smak, ännu ett recept som vi spar på oss.
Ingen löpartur här inte, bara en rask promenix hem från Saltan med magarna proppfyllda:)
Gottigt recept som även funkar bra med kycklingfilé.
Vilka små godingar!
Kram kram
Låter jättegott, vill nog gärna testa med fläskkotletter som ju faktiskt är en riktigt bra grej. Urlyxigt att få slå sig ner vid dukat bord och maten lagad!
Skicka en kommentar