Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 28 maj 2012

Kikärtsbiffar

Måndag förmiddag och sol. Verkar vara den sista av härliga sommardagar på ett tag. Redan i morgon ska det bli kallare och lite regn. Vad ska man då göra hela dagarna?

Haft en otroligt produktiv förmiddag: gjort tomatpaj till kvällsmat, bakat rabarbermuffins till eftermiddagsfika och fixat picknicklunch till dagens picknick med mammorna. Vegetariskt i lådan och vegetarisk tomatpaj. "Meatless monday" och därför bjuder jag er idag på kikärtsbiffar som jag gjorde förra veckan. Måste erkänna att jag lyckas sådär med mina vegetariska biffar men skam den som ger sig!

Kikärtsbiffar


Kikärtsbiffar 2 pers
1 burk kikärtor
1 msk maizena
1/2 dl mjölk
färsk koriander
cayennepeppar
salt och peppar

Mixa alla ingredienserna till en slät smet. Forma biffar och stek i smör och olja tills de får färg, ca 1 minut på varje sida. Servera direkt.


Till biffarna serverade jag en bulgursallad. Fullkornsbulgur som jag kokte i buljong och blandade ljummen med majs, tomat och paprika. En yoghurtsås till med grekisk yoghurt, vitklök, spiskummin, honung och citronsaft. Lite extra citron att pressa ovanpå hela rätten. Mycket grönsaker och ljummen mat är det som gäller i sommarvärmen.



Tycker verkligen synd om alla pollenallergiker. Herregud vad mycket pollen det är!! Fönsterna står öppna dygnet runt och hela lägenheten ligger täckt av en ljusgrön matta. Liiite regn är faktiskt välkommet!

5 kommentarer:

Lotta i Två små kök sa...

Om jag ändå gillade kikärtor, nyttigt och användbart till mycket. Ser fram emot din tomatpaj i stället!

När vi hämtade ut bilen från långtidsparkeringen gick det knappt att hitta den, gissa om den såg annorlunda ut i färgen med all pollen! Lite regn skulle inte skada och sen skiner solen snart igen. Väldigt avundsjuk på sommarveckan som har passerat här i Sverige!

Ses snart!

Sanna sa...

Perfekt, jag som precis köpt med kikärtor. Tack för tipset!

Amy's piece of cake sa...

Både gott och nyttigt, man tackar!

Mårtenssons kök sa...

Ja fy, det ska tydligen vända i morgon, vill vi inte alls att det gör!

Vi har haft lite idétorka på just vegmaten på sista tiden så tipset är välkommet!

Kim sa...

Jag tycker också det är svårt med veggobiffar, blir de inte smuliga så blir de degiga... säg till om du hittar på något riktigt bra recept!