I veckan gjorde jag en linsgryta efter ett recept från en av alla barnmatsböcker som nu dimper ner i brevlådan. Självklart gjorde jag vissa förändringar och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Saknar saltet men fick ändå en god smak av rotfrukter och timjan. Oliver gillade också och mumsade på:).
Linsgryta för barn
60 g fint tärnad rotselleri
40 g fint tärnad morot
1/2 tärnad rödlök
30 g röda linser
1 tsk torkad timjan
5 st körsbärstomater i kvartar
2 dl vatten
- Fräs lök, rotfrukter, linser och timjan i olja ett par minuter på medelvärme utan att det får färg.
- Tillsätt körsbärstomater och vatten.
- Koka ca 15 minuter eller tills allt känns mjukt. Späd ev med mer vatten.
- Mixa till slät puré eller mosa med gaffel, beroende på hur gammalt ditt barn är.
- Portionera upp i lagom stora portioner och frys in.
Hungrig kille vill smaka direkt |
7 kommentarer:
Vilket bra tips!
Hur fryser du in de andra puréerna du gjort? I minder burkar eller i iskubsformar?
Härligt med riktig hemmagjord barnmat! Och salta, det kan man ju göra efteråt så det passar alla:-)
Fantastisk bild på lilla handen...
// grannen
Måste bara hålla med om bilden, den kunde helt klart platsat i vilken reklam som helst! Helt underbar.
Vad duktig du är som lagar barnmaten själv. Det blir ju så mkt bättre. Fin bild!
Kul att du lagar barnmaten själv, men förutom att det blir godare och du vet vad du stoppar i ditt barn så borde det väl bli billigare också? Isf är det ju bara win win win :)
Underbar bild! Jag gjorde också mycket av barnmaten hemma men ibland när vi skulle åka långt var det smidigt med en köpeburk så det blev några sådana lite då och då. Önskar dig en fin helg!
Skicka en kommentar