Blir nog ingen prinsessbakelse idag men kanske lite av Polkachokladkakan vi smaskade på igår. Det får gå. Får se vad man kan snickra ihop till helgen...
Apropå av folket... Kanske varken festligt eller kungligt men idag bjuder jag på en smarrig Kasslergratäng som jag gjorde förra veckan. Liknande gratänger har jag ätit många under min uppväxt. Ris i botten, någon form av kött och grönsaker och sen en sås och lite ost på toppen. Denna är kanske lite modernare med getost och sweet chili men kassler är ju lite 80-tal.
2 portioner kokt basmatiris
ca 200g kassler
ca 200g champinjoner
2 vitlöksklyftor
getost
2,5 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
ca 1 dl sweet chilisås
ca 1 msk death sauce
- Lägg det kokta riset i botten.
- Fräs champinjoner i smör tillsammans med hackade vitlöksklyftor. Lägg Champinjoner, kassler och getost i skivor ovanpå riset.
- Vispa grädden hårt och blanda med mjöl och chilisås. Lägg ovanpå gratängen. Grädda på 225 grader i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg. Servera med sallad.
7 kommentarer:
Åh, nostalgi! Jag har också ätit såna här kasslergratänger med ris i botten genom min uppväxt. "Annikas kasslergratäng" minns jag att den kallades, men tror inte någon utav oss visste vem Annika var :)
Klart Oliver ska ha en prinsessa, dessutom är hon väl kronprinsessa eller hur?
Så bra med allt i en form-mat, upppoppad smakar den säkert så mycket godare också. Men vad är death sauche, låter som en väldigt het sak?
70-talet vet jag inget om, men kassler däremot, det är en favorit! ;)
Hurra för Oliver och lill-sessan!!!
// Ida
Absolut ska lillsessan ha finaste Oliver! Jag ska komma ihåg vart jag läste det först ;-)
Vilken fin upphottad klassisker! Fredagsmys i nostalgiform.
vad är death sauce ? skicka gärna till min mail ericaochtommy@hotmail.com
Death Sauce ar en OTROLIGT stark sas
http://www.deathsauce.com.
Sara
Skicka en kommentar