Mintchokladtårta
Botten:
200g smör
100 g mörk choklad (70%)
100 g after eight choklad
4 st ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Glasyr:
50 g smör
100 g after eight choklad
3-4 st droppar pepparmintsolja
0,5 dl vispgrädde
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och after eight i en kastrull. Låt svalna.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Klä botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre felen av ugnen i ca 20 minuter. Kakan ska släppa kanterna och nästan stannat helt i mitten. Låt svalna.
- Smält smör, grädde och after eight till glasyren. Droppa i pepparmintsoljan. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen. Servera med grädde.
Dekorerad med halva after eight |
Mandelmusslor med grädde och sylt |
14 kommentarer:
Käre vänner... Med så mycket smör i så får man minsann ta en extra långpromenad dagen efter... Kan inte bli så mycket annat är god:)
Tror minsann att vi har användning för receptet inom kort... Men kompaktare botten, hur tänker du då?
Såg också denna frestelse i AoM och ska absolut göra den framöver. Håller med dig; choklad, mint och kladdigt... kan liksom inte bli fel. ;-)
Såg den också hos Helena, låter och ser riktigt gott ut!
jag har precis slutat sukta efter den här kakan efter att jag såg den hos helena och så gör du såhär.. varför?! :P
jag får nog helt enkelt bara rätta mig in i ledet och baka den jag också.
Jag tillhör den mikroskopiskt lilla skara som inte är så förjust i sådana bakverk.... Och det är nog tur, annars hade jag vägt typ 200 kg, hoho.
Kram!
Riktigt gott verkar det här mint är ju ljuvligt
Tårtan ser helt fantastisk ut, måste jag också testa =) Kika gärna in på min matblogg och tävla i min tävling, perfekt för lilla Oliver =)
Ja, tårtan låter väldigt god!
Den låter farligt god!
Den tårtan måste jag verkligen prova!
Hur får du till en kompaktare botten?
Låter väldigt gott för t o m mig som inte är chokladälskare av naturen.
Om man inte vispar ägg och socker så fluffigt utan bara vispar ihop lite snabbt så blir botten kompaktare. Det var så Helena gjorde. Jag gör det nästa gång.
Mums (där kom andra halvan;)). Ja den måste man ju bara testa. Älskar choklad o mint.
Choklad & mint, lööööv it!
Skicka en kommentar