Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 2 januari 2012

Visst äter jag halvfabrikat!

Jodå, visst äter vi halvfabrikat i bland. Inget jag hymlar med. Men inte så roligt att blogga om. Ett paket med korv finns nästan alltid hemma och perfekt att äta när man inte har tid eller lust att lägga någon längre tid i köket.

Jag har haft ett gäng färdiga köttbullar i frysen som varit perfekt att plocka upp så många man behöver till snabblunch. Gott att krydda dem lite vid stekning eller blanda dem med en god tomatsås som vid detta tillfället. Det är ju ingen vidare smak i dem som de är.

Stek köttbullarna i stekjärn och gör undertiden en snabb tomatsås på krossade tomater, riven vitlök, basilika, oregano, honung, chili, salt och peppar. Eller vad man tycker är gott och har hemma. Servera med kokt pasta och riven parmesan. Gott och enkelt!

Köttbullar i tomatsås
Min ständiga medhjälpare i köket har nu blivit tre månader. Tiden går och jag njuter av varje minut vi har tillsammans hemma. Han utvecklas ständigt och nu kommer det ofta hjärtvärmande skratt och joller från hans lilla söta tandlösa mun. Håller oftast krampaktigt i sin kamrat elefanten som han fick av en kompis vid jul. Färgglad, prasselöron och bjällra. Lättroad! Om en månad ska han börja få lite smakportioner. Kommer att bli så roligt och tror absolut inte det kommer att bli några problem att få i mat i denna matglada grabb.


6 kommentarer:

Anonym sa...

det är skönt att han är så pigg o du oxå. syns verkligen att han mår bra. I går gjorde jag en köttgryta som blev god. På snitzlar, jag tar efter dig o använder olika kryddor. hade stekt ris till Kram Gittan

Erika Skogly sa...

Ja ibland är det skönt med halvfabrikat. Det ska kunna gå fort att laga mat vissa dagar.

Alexandra - Kärlek på tallrik sa...

Vilken liten sötnos som hjälper till i köket <3 Kan tänka mig att det är härligt att få vara där och se honom växa upp! Jag har också gärna några färdiga vegetariska alternativ hemma, som schnitzel eller liknande, ibland är det lite tajt med tid och det är ju bättre med halvfabrikat än inget alls! Bra idé att blanda köttbullarna i en tomatsås, det kan jag tänka mig att prova med mina quornbullar :) Ha ett underbart härligt 2012 nu!

Mårtenssons kök sa...

Fuska får man absolut ibland, bäst är dock att smaksätta på egen hand så det garanterat blir lite godare!

God fortsättning på nya året!

Kim sa...

Härligt när någon säger det rakt ut! Jag äter också halvfabrikat, och tycker det är gott allt som oftast.
Vilken liten going du har till hjälp i köket.

fianathome sa...

Men oj vilken underbaring. Hur gammal?
Så mycket gott du tipsar om!! jag ska kolla på din blogg fler gånger. Många goda maträtter :)
ha en bra kväll//Fia