Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 24 januari 2012

Småland möter Asien på andra sidan stan

I dag tog jag och Oliver spårvagnen hela vägen till andra sidan stan för att umgås med Hanna och Edvin. Vi har hittat ett vinnande koncept att testa maträtter på varandra och njuta av gott till fikat. Hanna är ju smålänning och bjöd idag på Isterband. Vet inte när jag åt det senast. Riktigt gott var det! Hon hade hittat ett recept på ICA´s hemsida på Morotsmos med smak av ingefära att servera till isterbanden. En otroligt god kombination. Receptet hittar du här.

Isterband och broccoli på snyggt fat
Isterband med morotsmos. Snyggt!!
Efter lunchen packade vi ner våra guldklimpar i vagnarna och tog en våghalsig promenad. Halt som tusan. Dags att köpa broddar tror jag. Kallt och soligt. Hur härligt som helst!

Hanna hade redan vid lunchen "hintat" att det fanns något riktigt gott som väntade till kaffet. Fram dukas en Marängtårta med citron. Ojojoj.... Har för mig att min mamma och mormor gjort något liknande. Men inte med citrongrädden mellan. Så gott! Hanna är inte så förtjust i mandelspån så hon hade bytt ut det mot 3dl rice krispis i botten. Inte alls dumt. Receptet kommer från Arla och hittar det här.

Marängtårta med citron
Hannas fågel Åke gillar allt med ägg i:). Även tårta.
Våra guldklimpar - Edvin och Oliver
Tack Hanna och Edvin för en härlig dag och supersmarrig mat och fika. Ska redan nu börja fundera på vad jag ska bjuda på nästa gång vi ses...:)

8 kommentarer:

Hanna sa...

Låter bra! Tack för en trevlig dag!!

Remsan sa...

Är det koriander ni klippt över? Snålvattnet rinner ordentligt på denna smålänning nu... Jag pratade om isterband för någon dag sedan om hur länge sedan det var jag åt det, men just att jag inte är överförtjust i stuvad potatis till. Och här kommer det med morotsmos med sting av ingefära i och koriander klippt över (om det nu var det). Herre gud så gott!

Mårtenssons kök sa...

Vi gillar Isterband skarpt och med det moset med blir det ju en helt ny smakupplevelse än vad vi fått tidigare. Tror minsann att det ligger ett paket Isterband i frysen... Nästa veckas meny blir det på, tack!

Anonym sa...

vilken dag du haft o så god mat o vad Oliver växer

Hovkonditorn sa...

Morotsmoset med ingefära och marängtårtan låter bara för gott :)

Charlotta sa...

Isterband låter förfärligt läskigt (min pappa älskar det!) men den där tårtan skulle jag kunna äta till frukost. Mmm.

Sofie sa...

Det är bladpersilja som är klippt över. Finns även i moset. Gott gott!!

Matarkivet sa...

Visst är det roligt med matglada vänner som man kan utbyta recept med?! Var rädd om er i halkan bara!