Mixtrade med mängderna lite så receptet passade oss. Jag tycker att det ska vara curry i Flygande Jacob så det la jag till.
Flygande Jacob
2 st kycklingfileér, ca 500g
1 pkt bacon
1 stor banan
ca 1 dl saltade jordnötter
2 dl vispgrädde
1 msk curry
1 dl chilisås
- Strimla kyckling och bacon. Stek i omgångar och lägg i en ugnsfast form.
- Skiva bananen och lägg ovanpå.
- Vispa grädden hårt. Blanda med chilisås och curry. Klicka ovanpå. Toppa med jordnötter.
- Gratinera på 200 grader i ca 15 minuter.
- Servera med ris, gärna råris, och sallad.
Kyckling, bacon och banan toppat med jättegräddklick före gräddning |
Gräddat och klart |
Serverat och klart |
9 kommentarer:
Jag har också funderat på vem Jacob är och varför han flyger? Hur som helst är jag inte förtjust i honom alls. Frukt i mat - HU!
Jag minns fortfarande första gånger jag åt Flygande jacob. Jag gick i 8:an och vi var ett stort tjejgäng som skulle sova över hos en kompis i Onsala. Och jag tycket att det var sååå gott!!! Numera håller jag mig borta både från kyckling, bacon och banan i mat men minnet finns kvar. :)
Verkligen en klassiker! Nog den enda maträtt där jag kan med banan i, antagligen för minnenas skull... :)
det ska jag prova en dag får bara inhandla lite ingredienser till Snöar lite i Åhus
Jag älskar Flygande Jacob! Brukar alltid äta det på min födelsedag, alla smakerna gifter sig så bra med varandra!
Den var säkert "nyskapande" med banan & jordnötter på åttiotalet, tror du inte det? ;-)
Köksalmanackan är riktigt bra! Fick en av min mamma för några år sen och det finns mycket användbart i denna klassiker:-)
Åh, flygande Jakob! Det är så gott. Jag googlade faktiskt på rätten för en tid sedan och fann historien bakom rätten på Wikipedia.
Jag älskar flygande jacob, men tyvärr är inte hela familjen med mig där...så det är alltid en kamp att få laga denna rätt! :)
Har bara testat den vegetariska varianten med quornbitar i men jag tycker den smakar jättegott! Och självklart ska det vara curry i tycker jag med.
Skicka en kommentar