Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 26 maj 2011

Bärpaj med nötsmulor

I går tittade jag på "Klockan åtta hos stjärnorna" och kom på att det var ju en sådan bärpaj som Carin Hjulström bjöd på som jag skulle baka till dagens middag. I kväll är det nämligen avslutningsmiddag med badmintontjejerna. Vi är ju fyra tjejer från jobbet som försöker spela badminton en gång i veckan efter jobbet. Oftast blir det mest som ett kafferep med badmintonracket och fjäderboll då vi jobbar på olika avdelningar och har mycket att skvallra om. Nytta med nöje.

Som vanligt när jag försöker gå efter ett recept blir det inte riktigt som det står. Så jag hoppas det blir gott. Hade inte riktigt allt hemma och orkade inte gå och handla utan experimenterade med det jag hade hemma.


3 dl vetemjöl
3 msk socker
100 g nötter (jag tog hasselnötter och valnötter)
100 g smör
ca 500g bär
(jag hade 300 g blåbär o hallon frysta, 1 tärnat äpple och ca 100 g rabarber i tärningar)

2 msk socker
1 msk potatismjöl

Hacka nötterna. Blanda med mjöl och socker. Tärna ner smör och nyp ihop till en smuldeg. Lägg bären i en smord pajform. Strö över potatismjöl och socker. Strö över smulblandningen och grädda på 225 grader i ca 25 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Hur det smakar?! Det får jag återkomma med efter kvällen. Men det doftar gott i hela lägenheten! Originalreceptet hittar du här.

5 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott med nötter i

Mårtenssons kök sa...

Låter som det smakar gott i alla fall, goda smaker tillsammans. Härligt när man kan köra "tager vad jag haver" stuket!
Hoppas ni får en trevlig middagskväll tillsammans.

Pernilla sa...

jag tyckte också den där pajen lät himla god när jag såg på det igår, och jag som inte ens är nåt större fan av fruktpajer. men man måste ju testa, hur ska man annars veta om det är gott :)

Anonym sa...

Kan meddela att pajen var jätte god!
Förövrigt så är vi ju 5 personer Sofie, Maria var ju med 1 gång! ;)

// Ida

Hovkonditorn sa...

Låter gott!