Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 18 maj 2011

Hjortfärsbiffar en höstig vårdag

Vilket väder! Grått, regnigt och trist. Tända värmeljus till kvällsmaten idag. Blev passande nog en riktig höstmiddag dessutom. Hjortfärsbiffar, Potatismos, Trattkantarellsås och grönsaker. Så gott det var!!

Hjortfärsbiffar
500g Hjortfärs
1 liten gul lök
1 msk torkad rosmarin
2 msk dijonsenap
0,5 dl grädde
ett litet ägg (eller ett halvt)
2 msk ströbröd
salt och peppar
  • Riv löken och bryn i smör tillsammans med rosmarin. Häll över i en bunke och låt svalna.
  • Blanda lök med resten av ingredienserna och blanda ihop till en smet. Låt gärna den stå och gotta i hop sig en liten stund innan du gör små biffar som du steker i smör.
Till biffarna serverade jag klassiskt hemmagjort potatismos. Stor klick smör, varm mjölk, salt, peppar och honung.

Hade förvällda trattkantareller i frysen som jag fräste i stekpannan efter att ha stekt biffarna. På med lite vatten och koka ihop smakerna. Över i en kastrull och späd med grädde, mjölk, kalvfond, salt, peppar och kinesisk soya. Koka ihop, smaka av och red med maizena.

För att göra tallriken lite färggladare kokte jag lite sugar snaps lätt och blandade med halverade körsbärstomater. Inga biffar utan lingonsylt!
***

7 kommentarer:

Matarkivet sa...

Åh, herregud så gott, älskar kombon vilt + kantareller!

Mårtenssons kök sa...

Åh vad man blir sugen på sån här mat när det är som det är ute (höstväder!)

charlotta sa...

den där såsen ser alldeles ljuvlig ut! to die for, som modebloggerskorna brukar säga :=)

men du, idag är det fint väder! hurra!

Anonym sa...

Men mums vad gott! Vem har sagt att man bara får äta höstig mat på hösten. Jag älskar svamp under alla årstider. Mer sånt här! :-D

Cupcakesfluffan sa...

Så mumsigt :-)

Remsan sa...

Det är ju det jag menar, Gud vad man styrs av vädret. Men hey, om lite regn ger så här god mat, så får det gärna komma någon skur :-)

Pernilla sa...

perfekt regnvädersmat ju! man får ju passa på nu när det är lite ruggigt, snart får vi lov att äta sallader och sill vareviga dag ;P

ja, jobb och jobb och ändå inte tillräckligt med lön, hur går det ihop egentligen? det måste ju ha tänkt helt fel när de bestämde hur det skulle vara där i tidernas begynnelse...