Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 10 maj 2011

Hipp hipp hurra!!

I dag fyller jag år!! I år känns inte min födelsedag speciellt viktig. Födelsedag mitt i veckan, så ojämnt det kan bli och blir inget större firande. Bara jag och Johan som kommer att äta lite gott. Inte illa det! Vad vi ska äta, det har jag inte bestämt ännu. Kanske en liten mini-tårta som Johan fick på sin födelsedag eller någon annan dessert.

Något som jag inte kommer att göra är desserten jag slängde ihop i fredags som blev totalt misslyckad. Hittade ett recept på Matrepubliken för ett tag sedan på Kanel-äpple med marängtäcke. Lät ju ljuvligt gott! Så när jag hade lite äggvita över efter veckans Carbonara så passade jag på att testa. Men istället för kanel-äpple skojade jag till det och lag färska jordgubbar under marängen istället för äpple. Efter en stund i ugnen (enligt receptet) och vi började äta upptäckte vi att jordgubbarna helt smält. Kvar var jordgubbsvatten och lite slamsor till kött. Nä, var ingen bra idé. Varför ändra ett vinnande koncept. Nästa gång testar jag med äpple!

Ser fint ut på ytan men bara vatten under den smarriga marängen

***

11 kommentarer:

Michael sa...

grattis på din dag!

från P och mig.

P.S. Yta är allt, säger en vän till oss.

Erika - Bakglädje sa...

Grattis på födelsedagen! Även om det är mitt i veckan och ojämt så kan man få ha en extra härlig dag i alla fall. Hoppas du får en bra dag!

Lisa sa...

Grattis på födelsedagen! :)

charlotta sa...

grattis på födelsedagen, kära du!

Matarkivet sa...

Grattis!! Hoppas ni får ett mysigt firande på tu man hand.

Hovkonditorn sa...

Grattis! Önskar dig en fin dag!

Slickepotten sa...

Stort grattis på födelsedagen!

Mårtenssons kök sa...

Hipp, hipp, hurra, hurra, hurra!!!! Ett äkta skånsk hurrarop kommer här nere ifrån upp till dej! Vi hoppas du haft en härlig dag även om det inte är jämt och även om det är mitt i veckan:)
Önskar dej en fortsatt fin födelsedagskväll,
Grattiskramar från Mårtenssons!

Remsan sa...

Stort grattis på din födelsedag! Hoppas du får äta en massa gott. Visst är det trist när man tycker att man har kommit på något bra och så blir det inte som man tänkt sig. Låter som (för) många av mina experiment i köket... Kram på dig!

Cupcakesfluffan sa...

Grattis på födelsedagen

Pernilla sa...

Grattis grattis! Igen, men man kan aldrig få för många grattis och alla födelsedagar är värda och fira. Även de som infaller mitt i veckan och är ojämna :)