Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 17 maj 2011

Tonfiskpasta

Tack för alla gratulationer!! Känns verkligen jättehärligt att få en liten blogg-bebis!!:) Har med vilje hållit det för mig själv men om man varit riktigt uppmärksam har man kunnat se att det inte bloggats om så speciellt mycket vin, öl och helgdrinkar den senaste tiden. Men nu är det verkligen på riktigt och känns bra att skrika ut det för hela världen!

I kväll blev det Tonfiskpasta till kvällsmat. Ja, pasta idag igen. Hade tagit upp lite Hjortfärs ur frysen som inte hunnit tina. Ska göra något med det i morgon istället. Har ni något bra recept så får ni gärna tipsa!!

Tonfiskpastan tog lika lång tid att laga som det tog för Johan att duscha. Pastasås ska ta lika lång tid att laga som det tar för pastan att koka tycker jag. Snabb och enkel vardagsmat!!

10 cm purjolök, strimlad
1 stor hackad vitlöksklyfta
1 burk tonfisk i vatten
1 burk lätt creme fraiche
1 burk krossade tomater 400g
2 msk tomatpuré
0,5 dl vitt vin
2 msk brynt lökfond
fryst dill
salt o peppar

Fräs lök o vitlök i smör. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka ihop, smaka av och servera med nykokt pasta, parmesan och sallad.


Recept med Hjortfärs, tack!!!

***

5 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Aha, ja vi tyckte väl att det var lite märkligt den ena dagen när Johan drack öl till maten medan du "fick nöja dej med ett glas mineralvatten"... lurifax!
Snabbt och bra recept på pastasås, det gillas väldigt!

Erika Skogly sa...

Stort grattis till bebisen! Hoppas du får må bra. Så spännande!

Matarkivet sa...

Pastan ser riktigt god ut!!

karin sa...

stort grattis till dig/er!!
:D

Frostrosor sa...

Varmt grattis till graviditeten! Hoppas att du ska få må bra hela vägen! Vad mumsigt med tonfiskpasta! Det pastas väldigt mycket i matbloggsvärlden just nu ser det ut som! Själv håller jag mig till choklad, hihi! :-)