Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 4 maj 2009

Kycklingcanneloni

I lördags gjorde vi kycklingcanneloni. Receptet hittade jag på ica.se. Eller, på något komtigt sätt trillar recepten på mig. Som vanligt mixtrade jag lite med receptet. Tog hälften ricotta och hälften kesella. Hade ingen gorgonzolaost hemma så det blev lagrad prästost istället. Rätten var ganska mild i smaken så var inte blygsam med oreganon. Kanske var det gorgonzolan som saknades?! Tycker det är lite "meckigt" med cannelonirör så jag tog färska lasagneplattor och kapade av i mindre bitar. Lättare att fylla och bara rulla ihop. Blir långa, stora caneloni istället. Till det hade vi ica´s romainsallad på påse samt lite andra grönsaker.

Johan hade varit på systembolaget och köpt ett gott vin. Vitt, Argentinskt vin med väldigt mycket smak. Passade bra till maten. Valle Perdido, Chardonnay. Art.nr 6004 och kostade 85 kronor. Perfekt till smakrikare fiskrätter eller ljust kött.

Inga kommentarer: