Började med att göra Kikärtssnacksen:
Blanda en matsked japansk soya, chilipeppar, spiskummin, torkad koriander, en pressad vitlöksklyfta, salt och rapsolja. Blanda med kokta väl avtorkade kikärtor. Lägg på en plåt och rosta i ugnen på 225 grader i 20 minuter. Skaka plåten med jämna mellanrum så de blir rostade runtomkring. Låt svalna och ät som snacks eller till sallad.
Ajvaryoghurt:
Blanda mild yoghurt med ajvar, flytande honung, limesaft, salt och peppar.
Bulgursallad:
Börja med att koka bulgur i vatten och grönsaksbuljong.
Skala och tärna morot och koka med bulgurn de sista minuterna.
Tärna färska tomater. Blanda med bulgurn. Koka lätt haricot vertes och skölj lite blandad sallad.
Lägg allt på ett serveringsfat. Toppa med kräftstjärtar, klyftade kokta ägg och några limeklyfter. Servera med Ajvaryoghurten och kikärterssnacksen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar