Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 27 oktober 2013

Pasta med pumpa och fetaost

Har förstått att många firat Halloween denna helgen. Karvat i pumpor och spökat ut sig. Vi har haft en oerhört lugn helg. Umgåtts, ätit gott och träffat vänner. Shoppat lite, städat lite, borrat upp en spegel som vi köpte för en månad sedan och avverkat en strykhög som växt under en längre tid. Ja, tagit det lugnt men hunnit med mycket.

Jag har ju testat lite olika pumpor de senast veckorna. Denna pastan gjorde jag förra veckan på Crown Prince-pumpa som jag använde till Pumpasoppan jag hade med mig på bloggträffen. Ingen vidare rolig bild på den här rätten men den var så god att jag ändå vill dela med mig. Bättre en dålig bild än ingen bild tycker jag. En god och enkel vegetarisk vardagspasta. För lite mer protein tillsätt bönor, bacon eller kyckling.


Pasta med pumpa och fetaost 2 port
kokt pasta
ca 5 dl pumpa i tärningar (t ex muscat, butternut eller crown prince)
3 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
skal av 1 citron
100 g fetaost 
100 g körsbärstomater
  • Koka pasta.
  • Blanda pumpatärningarna  med olivolja, flingsalt, svartpeppar och krossade vitlöksklyftor. Lägg dem på en plåt och rosta i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter, eller tills de känns mjuka.
  • Blanda nykokt pasta med pumpa, citronskal, halverade tomater och tärnad fetaost. Krydda eventuellt med flingsalt och nymalen svartpeppar. Strö över färskriven parmesanost. Ringla eventuellt över lite mer olivolja. 

Ny vecka.. Verkar som vi drar igång den med en storm. Varningar har utfärdats och det räcker att titta ut genom fönstret för att se att det är ett riktigt ruskväder. Hua! 
 

9 kommentarer:

Charlotta Ljungblad sa...

Ja, undrar om den där stormen kommer idag? Hu, säger jag bara!

Tina sa...

Mums!

Sara på Vardag.nu sa...

Stormen tar verkligen i här nu. Undrar hur det är på västkusten då :S Ä

Lotta sa...

Jag är tyvärr inte så förtjust i pumpa men med fetaost och bacon så är jag på. Allt blir gott med bacon :-)

Bra jobbat där att få så mycket gjort i helgen! Hoppas ni får behålla strömmen ikväll och inatt!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Det här låter jättegott!
Håll hårt i hatten:) Stormen friskar i!

Pernilla sa...

mmm, pumpa. mmm, bacon. mmm, fetaost. ja tack! säger jag.

tror att stormen fastnade i halmstad när de ställde in alla tågen, blev svårt för den att ta sig hit. det var ju tur för oss!

Ljuvligmat.se sa...

Vad fräscht och gott! :)

Kim sa...

Kan tänka mig att den söta pumpan och den salta osten passar bra ihop. Eftermiddagshungern har verkligen satt in här nu, och inte blir det bättre av att smygläsa matbloggar...
"Stormen" ja - tsss. Rår inte på oss cykliset eller hur?

Amy's piece of cake sa...

Inget firande här gällande halloween. Gott med pumpa, jag gillar pumpa men har mest haft det i soppor och liknande. Varför har jag inte tänkt på pasta och pumpa? Hmmm.

Njae, stormen blev det inte så mycket av här... visst det blåste lite mer än vanligt.