Pernilla och Charlotta redo att hugga in på alla godsaker |
Rosmarinrostade lökar |
Pumpasoppa och tortillachips med grönkål och kronärtskocksröra |
Det skulle varit bagels men "bidde" ett bröd med sötpotatis och kanel |
Fullt fat! Längs fram både snygg och god rödbetspuck |
Som vanligt fart och fläkt runt bordet |
Jag använde mig av en pumpa som heter Crown Prince. Grå på skalet och orange kött. Fungerar även med tex Butternut, Muscat eller Hokaido.
Pumpasoppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
4 dl pumpa i tärningar
olja att steka i
3 tomater
1 bit ingefära, finriven
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning)
400 ml kokosmjölk
salt och peppar
- Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och pumpa i oljan.
- Skär tomaterna i tärningar och tillsätt dem tillsammans med ingefära, grönsaksbuljong och kokosmjölk. Koka sakta 10-15 minuter eller tills pumpan är mjuk.
- Mixa soppan med en stavmixer.
- Smaka av med salt och peppar.
Efter maten dukades alla sötsaker med pumpa, äpple och lingon fram. Jag hade gjort en mjuk kaka med äpple och nötter i. Men det tar vi i ett annat inlägg. Som vanligt gick alla från Kim med Matkoma!
5 kommentarer:
Härligt! Pumpasoppa är ju så gott :-)
Ser hur mysigt och gott ut som helst : ) kram Sofia trevlig helg!
Vilken kväll vi hade. Herre, jag var mätt ända in på förmiddagen dagen efter. Kan inte liksom bestämma mig för vad som var godast! Tur man inte måste välja...
Tack för en fin träff.
Kram!
Era träffar är alltid så fantastiska! Med vad som ser ut att vara galet mycket god mat som bjuds.
Instämmer med Emmy, lite avundsjuka är vi allt på era lokala träffar. Men det dröjer väl inte alltför länge tills det är dags återigen för en större variant får vi hoppas.
Massa godsaker på ert bord, härligt tema absolut!
Skicka en kommentar