Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 4 oktober 2013

Fredagsdrinken

Ja, då var det fredag igen. Jag har varit ledig idag. Mamma kom hit i går och i dag har jag bakat kakor och tårtor för morgondagens kalas, mamma har lekt med Oliver, fikat och ätit lunch med syster och barn. Ja, vi har haft fullt upp.

Någon fredagsdrink har det inte blivit idag så jag bjuder på den jag blandade till förra helgen. Blev så förbaskat god!! Vi fyllde på barskåpet lite under semestern. Ofta känns det som man behöver ha så mycket olika spritsorter för att göra en festlig drink. Men med hjälp av frukt, färsk och fryst, och lite annat gott kan man skapa en väldigt god drink!Fruktig Fredagsdrink 2 drinkar
4 cl passoa
4 cl ljus rom
2 dl mangopuré (mixad fryst mango)
2 cl färskpressad citronsaft
50 cl Schweppes Lemon Mynthe fusion
1 dl frysta hallon
1 kiwi i bitar
  • Mixa mangon slät. 
  • Skaka i en shaker tillsammans med passoa, rom, citronsaft och is.
  • Lägg kiwibitar och frysta hallon i två glas. Sila upp drycken och fyll på med Schweppes.
  • Servera och njut!

Trevlig helg!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det lät gött hälsar supermegaspritexperten Christer från Värmlandsskogen

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Vi brukar också passa på att fylla på barskåpet när vi är ute och reser :=) Låter finfint det här, hoppas ni hade en bra kväll och att kalaset blir bra idag! Kram!

Mårtenssons kök sa...

Resor är väldigt bra att göra för barskåpet, det blir inte så mycket Tysklandsturer för inköp längre som det blev förr dock...
Denna drinken går rakt ner i vår sparamapp, helt i vår smak känns det som!

Remsan sa...

Låter gott! Berra köpte en drinkbok med 1000 drinkar i. Så den har vi kikat i och spanat i ett par sprit- och likörsorter som vi satsade på att köpa hem. Bla passoa och cointreau. Smaksatt sprit går ofta byta ut. För vem har råd att fylla skåpen med en massa olika sorter.