Receptet på kakan hittade jag på bloggen Kryddburken. Bara att blanda alla ingredienser, grädda, låta kallna ordentligt och sen äta med en klick grädde. Perfekt kladdig och kletig. Precis som en kladdkaka ska vara. Många kladdkakor har jag gjort och denna är en av de godaste!
Kladdkaka
150 gram smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
3 msk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning och sist av allt vetemjölet.
- Häll smeten i en smord rund form ca 24cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min i 175 grader.
- Låt kakan svalna i kylskåpet och servera kall.
- Smält vit choklad och ringla ett spindelnät. Pudra över florsocker. Lägg lakrits- och jordgubbssnören runt om och en spindel på toppen. Buuu!!!
Mowhaha.... |
7 kommentarer:
Älskar kladdkaka! Receptet påminner om det jag brukar köra på.
Får se om det blir något halloweenande här i Glommen.
Kram kram
Kladdkaka är så gott!
Men vad fin kladdkaka!!! ;)
den kakan ser läskig ut : )
... idag har det inhandlats muffinsformar, prydnadspumpor ... allt för mina små....de vet var de vill
tycker din dukning var fin
Åh vilken fin kladdis! Det är bland det bästa man kan få efter maten. En riktigt fin kladdkaka.
double tap if you like spiders! woopwoop!
Mums vad gott med läskig kladdkaka och vad fint du pimpat den så den blev extra läskig =) Ny grym tävling på min matblogg så kika gärna in där och tävla om produkter värda över 1000 kr =)
Skicka en kommentar