Pumpapaj med lingonmaräng |
Mjuk äppelkaka med toscatäcke |
Mjuk kaka med äpple och nötter |
Mjuk kaka med äpple och nötter
25 g sötmandel
25 g valnötter
1,5 dl matolja
1,25 dl brun farin
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl matyoghurt (eller gräddfil)
2 dl små äppeltärningar
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.
- Hacka nötterna grovt.
- Vispa ihop olja och farinsocker. Vispa i äggen, ett i taget.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i äggblandningen tillsammans med yoghurten.Vänd till sist ner äpple och nötter.
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka så den är klar. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.
3 kommentarer:
Vilka härliga kakor! Ni skulle ta och bli konditorer hela bunten :)
Å vad mycket gott..
pumpasoppa är så gott...
Blir till att pröva framöver
Ni behövde inte svälta på den där träffen ;-) Och flera alternativ av sötsaker, det är schysst och väldigt lyxigt!
Skicka en kommentar