Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 25 oktober 2013

Mjuk kaka med äpple och nötter

Så var det ju självklart ett gäng godsaker på veckans bloggträff också: Pumpapaj med lingonmaräng, Mjuk äppelkaka med toscatäcke, Äppelpaj med jordnötscrumble och en mjuk kaka med äpple och nötter. Den sistnämnda hade jag bakat.

Pumpapaj med lingonmaräng

Mjuk äppelkaka med toscatäcke

Mjuk kaka med äpple och nötter

Mjuk kaka med äpple och nötter
25 g sötmandel
25 g valnötter
1,5 dl matolja
1,25 dl brun farin
2 ägg
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl matyoghurt (eller gräddfil)
2 dl små äppeltärningar
  • Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer 1,5 liter.
  • Hacka nötterna grovt.
  • Vispa ihop olja och farinsocker. Vispa i äggen, ett i taget. 
  • Blanda ihop de torra ingredienserna och blanda ner i äggblandningen tillsammans med yoghurten.Vänd till sist ner äpple och nötter.
  • Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter. Känn med en sticka så den är klar. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp.

3 kommentarer:

Sara på Vardag.nu sa...

Vilka härliga kakor! Ni skulle ta och bli konditorer hela bunten :)

Systeryster och jag .... sa...

Å vad mycket gott..

pumpasoppa är så gott...

Blir till att pröva framöver

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Ni behövde inte svälta på den där träffen ;-) Och flera alternativ av sötsaker, det är schysst och väldigt lyxigt!