Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 26 mars 2014

Grahamsrutor med äpple


I dag har vi varit lediga, jag och Oliver. Otroligt vad mycket man kan hinna med på en dag. Men så blir det ju om man vaknar (blir väckt) vid 6-snåret. Vi har bakat bröd, cyklat trehjuling till Härlanda Tjärn och matat ankorna, lekt lite hemma, varit på Universum med min syster och Olivers kusiner och handlat lite inför morgondagens bravader. Var rätt trött när jag satte in köttfärslimpan i ugnen i kväll men drog ändå på löparkläderna och tog en kort tur. Det ångrade jag inte. Sömnproblem lider jag sällan av. 

Tänkte jag skulle blogga om brödet vi bakade idag för det blev väldigt bra. Sen kom jag på att jag nog både bakat och bloggat om brödet förut... Har kommit på att jag nästan alltid bakar långpannebröd nuförtiden. Enkelt och gott! Hittar sällan några bra recept på limpor som jag blir sugen på att baka. Så har du nåt bra får du gärna tipsa. 

Denna gången blev det Grahamsrutor med Äpple. Saftigt, fluffigt och gott. Receptet hittar du här. Olivers roll i baket är att smaka av degen och nagga (gräva) med en gaffel. Han är inne i en härlig period där man helst gör tvärt emot av vad jag föreslår. Så det gäller att hänga med för vad som helst kan hamna i degen!:)

 


7 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Det här brödet bakade jag och tog med till fjällen, är supergott!

Kim sa...

Det här ska jag baka på söndag tänkte jag! Perfekt med långpannebröd till frysen.

Fröken Dill sa...

Spännande med rivet äpple i bröd. Har aldrig testat, men det måste jag för det låter ju både gott och nyttigt!

Systeryster och jag .... sa...

och jag bakar det du tipsar om så då testar vi detta framöver
låter som en härlig dag

Brittas mat sa...

Då får du börja med tvärtomspråket nu :)

Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

Så gott med hembakt bröd och att göra det i långpanna är ju bara så praktiskt.

Mårtenssons kök sa...

Långpannebröd är kanoners, allt som förenklar brödbak gillas här! Ser nästan ut som en liten spindelmannen som står där vid sidan och känner lite på degen:)