Att ha en 2,5-åring som hjälpreda är allt annat än tråkigt. Det gäller att hänga med i svängarna och se så det inte hamnar salt i smeten, inte provsmakas för mycket och sätter på vispen vid fel tillfälle.
Chokladbröd ca 50 st
200 g smör
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
1 ägg
pärlsocker, strössel eller annat pynt
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker mjukt och poröst.
- Blanda ner vaniljsocker, kakao och ägg.
- Rör ihop vetemjöl och bakpulver och arbeta snabbt ihop degen.
- Dela degen i fyra delar. Rulla till längder som är lika långa som plåten.
- Lägg på bakplåtspapper och tryck till lite. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen, 12-15 minuter. Skär längderna till sneda, ca2,5 cm, kakor, direkt efter gräddning. Låt svalna.
Svårt att låta bli att smaka på resultatet |
Välfylld kakburk |
9 kommentarer:
Haha, det är så himla sött att du och Oliver har typ samma frisyr! Kärlek!
det är för det mesta kul att baka med sina godingar... kolasnibbar prövade vi sist och det blev bra...
vilken söt hjälpreda du har ..
Chokladsnitt är pappas favvo, det äts det i ohemult stora mängder i det huset. Småkakor är ju alltid fint, lagom med got litet och sött efter maten om man är sugen. Perfekt att baka med småttingarna också! :D
Det här är barndomsminnen för mig. De här kakorna bakade alltid jag och farmor! Det var tider det:)
Ja tack, och gärna med ett glas iskall mjölk om det går bra!
Vilka godingar!!
Mina favoritsmåkakor!! Enda problemet är att de är mer beroendeframkallande än chips!
Åh... Chokladbröd är nostalgi! Vi slogs alltid om de lite brända ojämna ändbitarna. De fina raka skulle mamma ha till kalasen.
Åh småkakor! Det var alldeles för länge sedan jag bakade något annat än bröd nu...
Han är för söt Oliver!
Skicka en kommentar