Gungade vid Delsjön |
Matade getterna vid Kaffestugan Lyckan |
Underbara höstfärger |
Backe upp och backe ner... |
Passade på att göra ett långkok när tid fanns. Tror egentligen inte att grytan behövde puttra så länge. Köttet föll isär när man rörde det. En gryta med mycket smak av äpple, ingefära och rotfrukter. Inte många andra kryddor behövs. Härligt med köttgrytor. Passar på att göra mycket så det räcker till matlådor och rester någon dag i veckan.
Karrégryta med äpple och rotfrukter
1 kg fläskkarré
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
1 stor bit ingefära
2 dl koncentrerad äppeljuice
5 dl vatten
0,5 dl kinesisk soya
0,5 dl tomatpuré
1 kalvbuljongtärning
0,5 normalstor rotselleri
2 morötter
1 röd paprika
1 äpple
färsk timjan
Maizena + vatten
- Skär köttet i tärningar. Bryn i omgångar i en stekpanna. Lägg i en stekgryta.
- Klyfta löken, riv vitlök och ingefära. Låt fräsa med köttet en minut eller två.
- Häll på äppeljuice, soya, vatten, tomatpuré och buljongtärning. Koka upp och lägg på locket. Låt småputtra en stund. En timme eller så.
- Skala, ansa och skär morot, rotselleri, äpple och paprika i bitar. Hacka lite timjan fint. Lägg i grytan och puttra ännu en stund, tills rotfrukterna är mjuka.
- Red av med maizena utredd i vatten.
- Servera med ris
5 kommentarer:
Härligt med mustiga långkok, som får stå länge och puttra och sprida en härlig doft. Ingefära och äpple låter som en fin kombo :)
Älskar långkok:)
Alla såna här rätter blir bara bättre av att stå lite för länge. Och gärna att man lagar den en dag i förväg också. Om man nu har sådan framförhållning ;) Gillar verkligen smakerna i den här grytan!
Låter jättegott! Perfekt höstmat! :)
Ha en fin dag!
Kram
//Lana
Tjusigt, getter är fina djur både att klappa och att äta!
Skicka en kommentar