Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 5 maj 2013

Rabarberpaj med kokos

Ja, nu är väl våren här. Vitsipporna blommar, varma vindar, långa ljusa dagar och folk är ute!! Jag verkligen älskar våren. Vi inser mer och mer hur bra vi har det i vår nya lägenhet. Innergården är fantastiskt och de som bor här utnyttjar verkligen den. Barn på lekplatsen, familjer samlas vid grillplatserna och grillar, det har ställts ut utemöbler lite här och var, barnen ritar "hopp-hagar" på asfalten och cyklar runt. Bovärdarna har även ställt ut ett gäng med citrusträd lite här och var. Vet inte vad tanken är med dem men fint är det.

Det enda jag saknar är egentligen en egen trädgård där jag kan odla lite av varje. På balkongen och i köksfönstret finns det i alla fall lite chiliplantor, tomatplantor och kryddor. Rabarber hade varit trevlig att odla. Men som tur är finns det ju att köpa i affären. Det gjorde jag och bakade en rabarberpaj i går. Det är ju så gott med det syrliga och söta. Vaniljsåsen är en riktig favorit och har du inte testat den så gör det nästa gång istället för att köpa.




Rabarberpaj med kokos
ca 500 g rabarber i bitar
0,5 dl strösocker
1 msk potatismjöl
100 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl kokos
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Smörj en pajform och lägg rabarbern i botten. Blanda strösocker och potatismjöl och strö över.
  • Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och häll ner smöret. Blanda till en smulig deg. Strö över rabarbern.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter.
 


Vaniljsås
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggulor
3 msk florsocker
  • Vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt.
  • Vispa grädde och vaniljsocker tjockt och fluffigt.
  • Vänd ihop äggsmeten med grädden försiktigt så att den behåller fluffigheten. 
  • Servera till bär- eller fruktpaj 

Massor av vaniljsås ska det vara!

12 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Syrligt och sött är ju så gott ihop och rabarber de allra första (om man nu har i trädgården) är de allra bästa.

Lasagnen här nedan har jag redan sparat för framtida bruk, låter så himla god!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Nu blev jag sugen på att odla massor av saker på balkongen! Pajen såg väldigt god ut :) Perfekt en sådan här fin dag!

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Nu blev jag sugen på att odla massor av saker på balkongen! Pajen såg väldigt god ut :) Perfekt en sådan här fin dag!

Remsan sa...

Rabarberpaj är nog den godaste pajen. Min rabarber är bara som små knölar ännu, men snart så! Jag har inte sett några rabarber i butikerna ännu, men det borde finnas de i Kalmar med onejd som snart har rabarber för mina brukar vara senare än tex de på Öland. Jag längtar...

Unknown sa...

Mmm...det är så gott med rabarber, speciellt med den nya på våren! :)
Mums, mums för pajen!
Ha en fin dag!
Kram
//Lana

MÅ Gott sa...

Mmm, vad sugen jag blev på rabarber nu! Idag är det dessutom första dagen som det känns riktigt vårvarmt i solen. :)

Lotta sa...

Så ska en rabarberpaj göras - med kokos! Oj, så gott! Börjar bli dags att mota Mannen till köket och trolla fram nåt med rabarber i...

Systeryster och jag .... sa...

underbart med rabarber...
mina är på vägg men de är hårt ansatta av våra små godingar... :)
men det går ju att köpa som tur är i affären

Trevlig måndag

Ljuvligmat.blogg.se sa...

Den vaniljsåsen verkar enkel och väldigt god. Måste provas! :)

Pysselpinglan sa...

Den kombon måste jag prova, låter ju riktigt gott ju!

Bland bakverk och kastruller sa...

Det är underbart gott med rabarberpaj. Och helt rätt mycket vaniljsås ska det vara!!
Kram

Anonym sa...

Ikväll hade vi din paj till efterrätt, supergod! Tack för receptet!