Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 28 maj 2013

Kolaknäckig Rabarberpaj

I dag efter dagis och jobb gjorde jag och Oliver en väldigt god Kolaknäckig Rabarberpaj. Ingen dålig tisdagsfika det. Rabarber har jag inte tröttnat på ännu. Det blev även en omgång rabarbersaft. Johan undrade om jag inte kunde göra lite sylt så det får väl bli nästa projekt...;)


Det är ett äventyr att ha med Oliver i köket. Rörigt, livligt och roligt! Han vill hjälpa till med allt och har för tillfället ett häftigt temprament och slänger sig gärna storgråtande på golvet om han inte får som han vill. Hälla, blanda och smaka... Smeten som täckte rabarbern var väldigt god!


Nygräddad rabarberpaj med knäckigt täcke

Knäckig Rabarberpaj
2 dl havregryn
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
(½ tsk bakpulver) glömde visst det insåg jag nu när jag läste receptet...:)
1 krm vaniljsocker
2 tsk kardemumma
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
ca 500g rabarber i mindre bitar
  • Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. 
  • Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. 
  • Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. 
  • Grädda ca 40 min i 150 grader (jag gräddade lite längre och höjde temperaturen något i slutet, så kanske 30 minuter på 200 grader?!)
  • Servera med vaniljglass.

Smarrig tisdagsfika!

(visst är det härligt med mobilbilder?!)

7 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Nej, jag är inte heller trött på rabarber ännu... har knappt hunnit göra något ju ;) Har några idéer i hjärnan men får se om det finns tid till att kocka till något gottigt.

Knäckiga pajer gillas! Duktiga Oliver som hjälper till :)

Svetlana Driagina sa...

Gott, gott med sådan paj! jag är inte heller trött på rabarber! :)
Ha en fin dag!
Kram kram
//Lana

Martina sa...

Kul att han vill vara med och baka. Min son har inte kommit så långt ännu men min dotter brukar vilja vara med och blanda men tröttnar rätt så fort ;-)

Matarkivet sa...

Nej, rabarber tröttnar man inte på så lätt - så himla gott ju!

Ljuvligmat.blogg.se sa...

Mmm, vad god den ser ut! Jag plockade in några rabarber från trädgården nu ikväll och gjorde en paj jag med och till det en hemmagjord vaniljsås. Bäst att använda rabarberna nu innan dom blir "dåliga" och träiga i smaken.

Kram på dig.

livsaptit sa...

Visst är det härligt med rabarber! Jag önskar att jag hade en trädgård där jag kunde odla lite egna, men imorgon får det nog bli en tur över älven till pojkvännens föräldrar som har och har sagt att jag får ta. Om du bestämmer dig för att göra rabarbetsylt så har jag ett kanonbra och enkelt recept på det på bloggen. Bara ett litet tips =)

Vi saknade dig på Kanolds-frukosten idag men det såg ju ut som att du hade en riktigt härlig dag ändå, utan utefrukost med pralin ;) Fina naglar också!

Hoppas vi ses snart och att du får en fortsatt fin och härlig helg!

Renata sa...

Åh jag älskar knäckiga pajer! Och kladdkaka också för den delen ;)

Vilken härlig blogg du hade, kul att hitta hit