Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 2 maj 2013

Söndag-mitt-i-veckan utflykt

I går var det söndag. Idag måndag och i morgon fredag. Jag gillar upplägget. Man borde ha fler helgdagar mitt i veckan. Det röstar jag för!

En av aktiviteterna denna "söndag-mitt-i-veckan" var att åka till Gunnebo Slott. Vi har varit där ett antal gånger förut och det är alltid mysigt att strosa runt på stigarna runt slottet, titta efter vitsippor, önska att man hade lite bröd med till ankorna i dammen osv. Vi var inte de enda småbarnsföräldrarna som vallade våra barn där. Men det finns gott om plats att lägga ut sina filtar eller bara vara på. Kön till caféet var lika lång som vanligt. Men fika fick vi och den var god!

Gunnebo slottI caféet har de väldigt många olika sorters kakor och alla ser lika smaskiga ut. De har en lunchbuffé som jag aldrig testat men som ser väldigt smaskig ut. De har bara en smörgås och den har de haft alla gånger jag har varit där. Den är väldigt enkelt men väldigt god! Hembakt bröd med god ost, rotfrukter och kål tunt strimlat. Men jag saknar något barnvänligt (frågade iofs inte så de hade kanske kunnat fixa något). För de har barnstolar och det betyder ju att barn är välkomna. Och de har en lekplats och lite olika djur man kan titta och klappa på. Mysigt!


En god smörgås

Kakan där bakom smörgåsen delade vi på. Så god! Mandelbotten och citronsmörkräm. Helt i min smak och ångrade att jag inte tog hela själv.


Hej hej kossan!

Oliver försökte mata Värmlandsfåren med sten

6 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Härliga bilder :)
Visst är det skönt att ha ledigt en dag mitt i veckan!! Jag passade på att ta några fler dagar ledigt och det är jag glad för, nu när våren äntligen har behagat komma.
Men jag får allt göra mina utflykter själv numera, då barnen har vuxit ifrån att umgås med mamma :)Idag tänkte jag t ex ta en promenad kring Åbackarna i Norrköping, brukar vara vackert där så här års, annars med förstårs men särskilt nu på våren.
Kika in på
http://studiolivskraft.blogspot.se/
senare under dagen så ska jag lägga ut bilder där från min lilla utflykt.

Ha en bra dag!!

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Gunnebo är verkligen fint, och den mackan är ljuvlig! För att inte tala om deras kolasnittar... mmm!

Lotta sa...

Såna där utflykter borde man göra oftare. Det finns ju massor av såna där fina platser överallt i vårt vackra land. Gäller bara att få tummen ur. Jag borde verkligen turista mer i min egen stad...

Ha en trevlig helg. Igen :-)

Kram!

Pernilla sa...

bästa gunnebo! lunchen är fantastisk den måste du verkligen testa :) synd att du inte är ledig på fredagar när vi "brukar" (det har ju faktiskt hänt två gånger!) gå dit, då brukar det vara absolut ingen kö alls. den där citronbakelsen spanade jag på senast men så tog jag en äcklig frukt- & nötkaka istället. men nästa gång!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Underbart väder hade ni också:) Underbart!

tina sa...

Maj är lite bästa utflyktstiden. Man får klä av sig lite, få sol i ansiktet, naturen vaknar på riktigt och man vill bara ha mer!