Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 8 maj 2013

Viltskavsrulle

Att jag gillar det enkla är ju kanske ingen nyhet. Men det får gärna vara enkelt med twist. Jag letar gärna nya recept hela tiden och fastnar ofta för just det enkla.

Detta receptet hittade jag bland Ica´s "Billiga veckan"-recept. Enkla råvaror och flertalet kanske redan finns hemma. Däremot vet jag inte om jag tyckte att detta borde tillhöra de billiga recepten då paprikorna just nu kostar över 50:-/kilo. Jaja.... bara en parentes.

Krispiga grönsaker, gott kött och en smakrik dressing med pepparrot gav god smak. Kommer garanterat göra igen och variera grönsaker och kryddning av köttet. Tunnbröd är ju inte så hållbart att rulla i och går fint att byta mot libabröd eller tortillabröd.

Svårt att göra rulle med så mycket gott

Viltskavsrulle
1 rödlök
1 gul och en röd paprika
240 g viltmästarskav
olja
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
1 kruka krispsallad
2 tomater
1 avocado
1 1/2 dl yoghurt 10%
färskriven pepparrot efter smak (1-2 msk är lagom)
mjuka tunnbröd

  • Skala och skiva löken. Dela, ansa och strimla paprikorna.
  • Fräs viltskav, lök och paprika i oljan tills det har fått fin färg.
  • Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  • Plocka och skölj salladsbladen. Skiva tomaterna tunt. Halvera och skiva avocadon.
  • Blanda yoghurten med pepparrot.
  • Lägg sallad, tomater och viltskavsfräset på bröden. Ringla över dressingen. Rulla ihop till täta rullar. Serveras varma.


God rulle


Nu är jag på plats i Skåneland. Jag och Oliver har tagit ledigt från dagis och jobb i dag och på fredag och tar långledigt. Johan kommer ner på fredag och sen blir det fest hela helgen. För var femte år fyller hälften av min familj jämnt under en och samma månad och då ska det firas på skånskt manér. Ja, i år håller jag mig lite i bakgrunden och det är framförallt föräldrarna som ska firas på lördag. Men på fredag är det min dag!3 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Oh, vad härligt med sådan stor fest! Och grattis i förskott! :)
Ha en fantastisk helg med mycket firandet och god mat! :)
Kram kram
//Lana

Kim sa...

Det var inte förrän kanske ett år sedan jag "upptäckte" de olika skavarna(? konstigt ord i plural), men de är ju finfina att ha på lut i frysen.
Hoppas Skånevistelsen är till belåtenhet och att alla blir firade enligt alla konstens regler, speciellt du!

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Gaah, jag missade din födelsedag! Skandal! Hoppas att du hade världens bästa dag (det såg så ut på Instagram) och att lillkorven gav dig massor med pussar. Kramar!