Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 16 maj 2013

Krångla inte till det! Det är sommar!

Vips, så var sommaren här! Jag klädde på mig i morse som om det fortfarande var vår och fick vira av mig scarfen så fort jag kom utanför dörren. På väg till jobbet fick jag stanna cykeln och slänga av mig jackan. I morgon satsar jag på ballerina och pyttelite barbent, typ tights.

Sommar innebär ju grillsäsong och grillosen ligger tät dagar som dessa. Har man bara en liten gräsplätt och en grill så är det utemiddag som gäller. Vår innergård har flera grillplatser men vi har inte testat någon av dem ännu.

När vi var i Skåneland förra helgen så grillade vi ett par gånger. Vi gick på den enkla linjen. Det tycker jag gott man kan göra ibland. Man kan inte alltid var så "redig" och koka egna glazer, marinera kött i timmar, pickla grönsaker och pilla med tillbehör.

Fläskkarré och majs på grillen

Vi köpte fin skivad fläskkarré som svågern grillade och glazade med köpe-glaze. Majsen var den förkokta varianten som vi delade i bitar och grillade.

I en form la vi färskpotatis, morot, olja, hackad vitlök, salt, peppar och färsk timjan som vi körde i ugnen på 225 grader. När potatis var nästan helt färdig blandade vi i grön sparris i bitar och körde tills potatisen var helt klar.


Färskpotatis, morot och sparris i en ugnsform

Självklart måste man ju ha lite sås också. Yoghurtsås är alltid ett säkert kort. Matyoghurt (10%) blandas med citronsaft, timjan, honung, salt och peppar. Enkelt och gott! Funkar till mycket.


En okomplicerad och god grilltallrik

Det ser ut att bli en varm och skön helg. Tycker lite synd om de som ska springa Göteborgsvarvet. Jag kommer i håg 2010.... Jag tog mig i mål men många andra kollapsade längs banan. I år tror jag att funktionärerna är mer förberedda. Jag ska inte springa men kommer att stå och heja på min sambo och många andra jag känner som jag springa. Heja heja!!


9 kommentarer:

Martina sa...

Håller med dig, det ska vara enkelt att grilla, det blir godast!

Remsan sa...

Jag håller delvis med dig, så lkångt som till att köpa färdiga marinader och glaze. Men jag har hittills inte hittat en enda bit färdigmarinerat kött som varit gott. Oftast är de så salta att de knappt går att äta.
Och så finns det en sak till som går helt bort för min del, färdig potatissallad. Annars så är jag inte så knusslig, eller ska jag säga präktig :-D

Bland bakverk och kastruller sa...

Det behöver inte vara så komplicerat att grilla, huvudsaken att man grillar!!!
Den rostade potatisen låter supergod.
Ha en trevlig helg!!
Kra

Min Lilla Kokvrå sa...

Nej, varför krångla till det? Det är oftast det enkla som smakar bäst :) Och jag tycker, tvärtemot Remsan, t om färdig potatissallad kan funka, man kan ju sätta sin egen touch genom att blanda i t ex purjolök, äpple och extra kryddor.

Ha en fin helg!!

Charlotta sa...

Jag börjar alltid med väldigt ambitiösa planer när det gäller grillning men så slutar det ändå men enklaste ever. Och det blir alltid bäst! :=)

Lotta sa...

Precis en sådan avslappnad grillmiddag blir det i helgen. Jag basar för en grillbuffé och tänker verkligen inte ta ut mig alldeles för mycket i onödan. Det kan bli mycket och gott med enkla insatser. Det är ju sommar :-)

Ha en riktigt fin helg!

Kram Lotta

MorMona sa...

...att lägga sparris i bitar bland dom rostade övriga grönsakerna var en riktig höjdare!!

Svetlana Driagina sa...

Oftast är det det enklaste som är det godaste! Mums för grillat! :)
ha en toppen helg! :)
Kram
//Lana

Kim sa...

Håller med! Orka vara så redig jämt! Good enough är good enough (en klyscha kanske, men så jävla sant).
Har inte grillat en enda gång i år... Sugen blev jag iallafall, även om det precis börjat regna nu.