I dag jag har ingen festlig valborgsmeny att bjuda er på men dock en god vegetarisk lasagne som jag gjorde i helgen. Blev saftig och god tyckte alla utom Oliver. Kräsen den lille mannen....
Måste be om ursäkt för mina urkassa bilder. Ska försöka skärpa mig. Är så himla smidigt att ta till mobilkameran men ljuset är kasst. Men i bland får det bli så om det ska bli något inlägg över huvudtaget.
Lasagne i genomskärning |
Vegetarisk Lasagne ca 6 portioner
400 g fryst bladspenat
1 stor burk keso
2 msk pesto
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 burk (400g) krossade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
1 msk honung
1 msk torkad oregano
färsk basilika
färsk timjan
salt och peppar
1 pkt fetaost
bechamelsås
lasagneplattor
riven ost
valnötter
- Börja med tomatsåsen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjuk i smör och häll sedan på krossade tomater, lite vatten, buljongtärning, tomatpuré, honung och kryddor. Låt puttra medan du gör resten till lasagnen, gärna minst 30 minuter.
- Låt spenaten tina något. Fräs i smör i stekpanna tills den mjuknar. Blanda med keso och pesto.
- Lägg lite tomatsås i botten på en ugnsfast form. Varva plattor med kesoblandningen och tomatsåsen. Smula fetaost på tomatsåslagren. Avsluta med béchamelsås, riven ost. och grovt hackade valnötter.
- Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Känn med en sticka så att lasagneplattorna är mjuka och lasagnen har fått fin färg.
- Servera med sallad.
En bit lasagne med sallad |
6 kommentarer:
Lasagnen låter väldigt god! I Amsterdam firades Drottningens dag färgrikt och med mycket folk överallt :)
Låter smarrigt med både fetaost och pesto och mättande med keson i. Vi har slarvat lite med det vegetariska på sistone, får bli skärpning på det, så alla tips är väldigt välkomna.
Mmm...så gott! :)
Jag ska spara receptet och göra en sådan lasagne med glutenfria plattor! :)
Ha en toppen torsdag!
Kram
//Lana
Det här är mat helt i min smak! Spenat, valnötter och feta... cheeezus.
Jag åt inte heller något festlig Valborgsmeny, det fick bli en 8 bitars sushi!
Var lugnt och en kall valborg här också-. Vegetarisk lasagne med keso och spenat är ju sååå gott!!
Låter mycket gott! Oliver litar vi inte ett dugg på ;-) Ibland är de mer än oföskämt kräsna de små liven. Idag kokade jag rött ris och trodde det skulle falla dottern i smaken eftersom hon tjatat om rosa ris sedan vi åt veggierice med rödkål i, men icke att det gick hem. Rött ris? Hmpf!
Skicka en kommentar