Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 21 maj 2013

Vitlöksbönor

Jag läser så många bloggar jag hinner, jag bläddrar i så många mattidningar jag kan, jag bläddrar ofta i mina gamla kokböcker. En bild eller ett recept kan etsa sig fast i huvudet och ploppar helt plötsligt upp när det som bäst behövs.

I går gjorde jag en ganska tråkig Pasta Carbonara som behövde ett lite piffigt tillbehör. Då ploppade de där franska bönorna fram ur huvudet som jag läst om hos Mårtensson. Sagt och gjort! Ett snabbt, enkelt och gott tillbehör.

Jag använde mig av frysta "harrysar" men snart kanske det finns gott om färska i ett trädgårdsland nära dig.



Vitlöksbönor
250 g haricots verts, färska eller frysta
smör rapsolja att steka i
2 vitlöksklyftor, rivna
1 näve persilja, hackad
  • Koka bönorna lätt och häll av vattnet.
  • Fräs vitlök och bönor i smör rapsoljan någon minut, tillsätt persiljan och servera.

5 kommentarer:

Remsan sa...

Lättstekta bönor ihop med vitlök, soltorkade tomater eller något annat gott är ett fint tillbehör. Bönor har jag inte sått, ännu iaf. Jag har en påse frön, men lillskruttan tömde nästan varenda fröpåse så nu får vi se vad som kommer upp innan vi sår mer.

Mårtenssons kök sa...

Tack och lov för upp-ploppande bilder och idéer:) Visst är det fint med ett sådant register i hjärnan som man kan plocka fram när andan faller på.

Tack för länkningen, ha en finfin dag.

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Mums!

Svetlana Driagina sa...

Smaskens med harricots verts! :)
Ha en toppen dag!
Kram
//Lana

karin - trattoria sa...

det här är så underbar mat! Varför glömmer jag alltid haricot verts?