Lax med getoströra
ca 1 kilo lax med skinn
ca 150 g getost (chevre)
1-2 dl grekisk yoghurt
timjan, salt och peppar
flytande honung
Fänkål, sockerärtor, rödlök, rädisor, körsbärstomater
- Skär av kanterna på getosten och smula sönder den. Blanda med yoghurt till en ganska tjock smet. Krydda med salt, peppar, timjan och honung.
- Lägg laxbiten med skinnsidan ner i en oljad ugnsform. Skär skåror i laxköttet och tyck ner getoströran. Grädda på 220 grader i ca 20 minuter.
- Skär grönsakerna i strimlor, skivor och bitar. Fräs mjuka i smör och olja. Tillsätt körsbärstomaterna mot slutet. Sänk värmen och låt tomaterna mjukna och försök behålla krispigheten i grönsakerna. Krydda med salt och peppar.
- Ringla flytande honung och strö fänkålsdill över den färdiga laxen. Servera med ett "gött mos" och grönsakerna.
6 kommentarer:
Märklig dag att ha stängt i fiskabilen, här är det alltid måndagen som den bilen lyser med sin frånvaro.
Lax och getost låter som en härlig kombination.
Det är ju i alla fall toppen att det kommer en fiskbil de andra dagarna. Och jag tycker att även om jag köper färsk fisk och fryser in, så blir den betydligt godare än den frysta fisken som finns i affären.
Lax och getostcrème kan jag skriva under på att det är en god kombination. Säg vad som inte är gott tillsammans med getost?!
finns det inte coop i stan, där du är???. I krstd har dom fiskdisk o den är öppen alla dagar utom måndagar o söndagar.
Ser riktigt gott ut!
Ja, vad är grejen med färsk fisk i Skåne? Mamma jobbar vid kusten men ändå har fiskbilen bara öppet 2 dagar i veckan och i affärerna är utbudet riktigt skralt.
Lax är himla bra mat tycker jag som regel. Det är enkelt och finns oändliga variationsmöjligheter. Jag älskar getost men tyvärr gör inte min man det. Får spara detta till tillfälle när han inte är hemma=)
Skicka en kommentar