Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 9 februari 2012

Currygryta med kyckling och sötpotatis

I dag har vi haft Hanna och Edvin på besök. Då ingår lunch och smarrig fika. Och en promenad i det fina vädret. Det behövdes innan vi högg in på kakan...

Till lunch åt vi en Currygryta med kyckling och sötpotatis. Få ingredienser, goda smaker och gick snabbt att göra. Receptet hittade jag i Elle Mat och Vin nr 5/10. Gjorde några små förändringar: la till lite korianderpasta och spädde med lite extra vatten. Grytan ser lite grynig ut. Vet inte varför det blev så. Men smakade väldigt gott! Serverade med kokt broccoli och en limeklyfta.

Mycket färsk koriander på toppen

Currygryta med Kyckling och Sötpotatis
1 gul lök
3 st vitlöksklyftor
smör o rapsolja
2 msk curry
salt och peppar
3 st kycklingfiléer
2 st små sötpotatisar
1 burk (400g) kokosmjölk
1 msk koriander pasta
100 g körsbärstomater
  • Hacka lök och vitlök. Fräs i olja och smör på medelvärme i några minuter tills den blivit mjuk men ej tagit färg.
  • Krydda med curry salt och peppar.
  • Skala sötpotatis och skär den och kycklingen i tärningar. Fräs tillsammans med löken.
  • Häll på kokosmjölk. Skölj ur burken med ett par deciliter vatten och häll i grytan. Krydda med korianderpasta. Koka grytan i ca 15 minuter. Känn så att sötpotatisen blivit mjuk.
  • Tillsätt hela körsbärstomaterna och koka 2 minuter.

God och smakrik gryta
Hanna före hon stänkte ner sitt vita linne med currysås:)

Våra söta gossar
Kakan jag bjöd på till kaffet var ett experiment som blev väldigt lyckat. Åt mycket i eftermiddag och har tryckt i mig en liten bit till nu när vi kollar på Biggest Loser. Receptet får ni i morgon!

6 kommentarer:

Katarina sa...

Härlig färg på maten! Och vilka sötnosar på bilden längst ner :)

Anonym sa...

helt otroligt vad gossarna är lika varandra soppan var säkert god.

Anonym sa...

Hej
Det recepten lät gott
Du har en fin blogg
LINDA

Mårtenssons kök sa...

Coola killar i soffan!
Vi har ju lite curryinskolning här hemma så förhoppningsvis kan vi också kocka till currygrytor i framtiden:)

Ha en riktigt härlig helg!

Moma sa...

Coola killar och curry, kan det bli bättre?

Men... korianderpasta, menar du den på burk? Jag köpte det för hundra år sedan och det smakade ju ingenting i närheten av koriander, mer som stampat gräs.

Fast jag har turen att bo där man kan köpa fina kraftiga buntar av koriander för allt mellan 10-20 spänn och de är 100 gånger bättre en de klena stackarna på kruka som knappt smakar något, så jag behöver aldrig mer använda annat än the real thing!

Remsan sa...

Så goa killar!
Grytan låter underbart god! Jag önskar att jag kunde köpa koriander som Moma, men här finns bara klena skott i krukor. Tidigare tyckte jag inte om koriander, men nu älskar jag det. Korianderpasta påminner den om malen koriander?