Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 25 februari 2012

Ännu en festlig snabb pasta

Tredje pastareceptet från Arlas senaste recepthäfte 1/12 blev det till fredagsmysmiddag. Denna gången med biff. Jag hittade rostas till bra pris på ICA som jag använde. Går lika bra med lövbiff, oxfilé eller biff. Var inte rädd för tryffeloljan. Tyckte det snålades lite i receptet så jag duttade på lite extra vid servering.  

Lovar - tog nog bara 10 minuter att slänga ihop. Som smaksättare var det senaste Årets Kock-creme fraiche med smak av karljohan, timjan och citron. Skulle kunna tänka mig att ha lite svamp eller paprika i såsen.


Pasta med biff- och svampsås
1 pkt färsk pasta (tagliateller) eller annan pasta
ca 300 g nötkött, tex rostas eller lövbiff
1 gul lök
salt och peppar
2 dl Arla köket creme fraiche gourmet karljohan, timjan, citron
1 dl vatten
1 msk oxfond
1 tsk olja med smak av tryffel
70 g babyspenat
  • Strimla köttet och hacka löken. Fräs köttet i smör och krydda med salt och peppar. Tillsätt löken och fräs tills löken blivit mjuk.
  • Tillsätt creme fraiche, vatten, fond och tryffelolja. Koka ihop 2-3 minuter.
  • Rör ner spenat och blanda med nykokt pasta.
  • Servera med färskriven parmesan.

Blanda allt i en skål
Servera med färskriven parmesan o lite extra tryffelolja
Vilken härlig dag! Termometern visade 9 grader när vi gav oss ut mitt på dagen. Blev en promenad till stan där vi mest strosade runt. Tog en stående fika utomhus, donut och kaffe. Mycket folk på stan: demonstrationer, fotbollsmatch, Horse show och helgflanerare som vi. Blev att vi promenerade hela vägen hem också. Så gott om friskluft idag!

I kväll stannar vi i soffan och sitter klistrade framför sista deltävlingen av Melodifestivalen. Ska bli spännande att se vad Perelli, Danny och Miskovsky har att erbjuda. Eller blir det ännu en skräll av någon okänd artist? Christer Sjögren och Lotta Engberg tycker jag verkar alldeles för klämkäckt. Blir en favorit i repris till middag. Ben & Jerry ligger i frysen och väntar:).

4 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Åh men B&J, nu kör Håkan till affären och handlar. Skojar absolut inte, helt säkert står han i hallen och klär på sig jackan nu!

Men det fina vädret kunde ni ju delat med er av, här stormar och regnar det bara...

Mrs Sunshine sa...

Visst är det underbart när temperaturen stiger och vi får njuta av solen!! Låter underbart med utefika:-) Här har vi bara hemmafixat hela dagen, måste ta mig ut i morgon!

felicia sa...

Älskar lyxigare krämiga pastarätter!

Eleonore- Kokboksutmaningen! sa...

Så mumsigt det ser ut! Brukar älska pasta med biff på det här sättet :D Så hungrig jag blev nu!