Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 3 januari 2012

Skaldjurspaj

Nytt år, nya möjligheter! Man ska äta nyttigt och köa på gym. Är väldigt dålig på det där med förbud. Försöker äta någorlunda nyttigt hela tiden, unna mig i bland och röra på mig. Är grymt stolt över mig själv i dag över att jag gav mig ut på en löprunda igår. För tre månader sedan var det jobbigt att gå runt kvarteret. Inte snabbt och inte långt, men jag gjorde det!

Förra veckan gjorde jag en Skaldjurspaj som blev väldigt god. Nyttig? Tja.... i lagom mängd med en fräsch sallad till. Köpte en salladsmix med strimlade rödbetor i. Tillsatte strimlad morot och en limevinägrett. Välj lite grövre mjölsorter till pajdegen så blir den nyttigare och matigare.

Fräsch sallad
Pajdeg:
125g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl, eller andra mjölsorter
2 msk kallt vatten
  • Blanda ihop ingredienserna till pajdegen med fingrarna till en jämn deg. Förvara i kylen i 30 minuter. Tryck ut den i en pajform.
Fyllning:
1 burk räkor i lag
1 litet paket crabsticks (ca 6 st, ICA)
10 cm purjolök, strimlad
1/2 röd paprika, tärnad
1 ask creme bonjour dill och svartpeppar
ca 75 g philadelphia naturell
2 dl mjölk
3 st ägg
salt och peppar
  • Lägg purjolök och paprika i botten på pajskalet. Strimla crabsticks och häll av lagen från räkorna. Lägg skaldjuren i pajskalet. 
  • Vispa ihop ägg, mjölk, creme bonjour, philadelphia och kryddor. Häll äggstanningen i pajskalet.
  • Grädda på 200 grader i ca 30 minuter. Låt vila lite före servering så att den "sätter sig".


Ännu en storm verkar vara på väg. Börjar bli trött på detta skitväder. Hellre snö som lyser upp lite nu. Men sådär lagom så jag fortfarande kan rulla vagn och fortsätta springa.

Nu ger vi oss ut på dagens barnvagsnpromenad innan meteorologerna förbjuder en att gå ut.

11 kommentarer:

Anna sa...

Bra jobbat Siz!
Även en tusenmilavandring börjar med ett steg.
Och så en liten reflektion kring begreppet "nyttigt" (ja, ja - kan inte låta bli). För mig är allt nyttigt i för kroppen lämpliga doser. Inga förbud, inga måsten. När kroppen och inte intellektet berättar för oss vad som är lämpligt tror jag att vi mår som bäst. Problemet tror jag ligger i att många av oss slutat lyssna inåt och istället lyssnar på massans och mediernas hälsoråd. Detta resulterar i att köerna är långa till gymmen och LCHF-tipsen dikterar normen, januari är en månad för späkning och kräkning och februari orkar ingen vettig människa piska sig längre.
Med risk för att bli allt för filosofisk i ditt forum så skulle jag vilja påstå att ordet LAGOM kommer att bli årets ord även i år i Mellanmjölkens land. Lagom är bäst och när vi hittar balans mellan cup-cakes och raw food, rörelse och soffsitteri då är kroppen glad. God fortsättning på det GODA året!

mumsfillibaba sa...

Du är så klok, siz! Det är just det jag vill framhålla, att ha det lite "göttit" alltid är det bästa! En fika efter promenaden så mår man bäst!:)

Mor Mona sa...

....underbara ungar!!

Matarkivet sa...

Det beror ju lite på ens ämnesomsättning vad som är nyttigt. :) Och heja dig som redan tagit dig en löprunda!!!

Anonym sa...

o vad det ser gott ut jag äter inte skaldjur men kan ta kött i. Lyckliga Johan som har så duktig sambo. Oväder här i Åhus

Kim sa...

Heja dig som var ute och sprang!
Måttlighet och balans, det är vad jag tror på.
Skaldjur gillar jag, och även paj - och sen har man ju om man har tur en bra lunchlåda också.

Mårtenssons kök sa...

Pajigt gott!

Önskar så jag (Anki) tyckte om att springa, det ser så härligt ut när en joggare studsar förbi och det ser så lätt ut... Men det får gå med Power-walking istället, dags att ta tag i den gamla kragen:)

Charlotta sa...

Jag inledde året med träning, och idag blev det pizzahut till lunch. Stora kontraster, hoho. Äsch, man ska unna sig, eller hur?!

Pernilla sa...

jag tänkte också vara duktig och jogga lite igår, men sen var det OC på teve så jag var tvungen att titta på det. (kanske världens sämsta ursäkt någonsin då jag har alla säsongerna på dvd. hoho.) men jag tror också på lagom är bäst! så sitter jag bara och skrattar åt all bantningsreklam som går på teve såhär i början av året, det är helt sjukt ju!

på jobbet ska de ha träningsutmaning också, men jag tänkte ha som utmaning att övertala jimmy om att jag ska få ha en extremt stor mage på beach 2012 istället ;)

Remsan sa...

Ja, det är så komiskt. Nu i början av året är det fullbokat på alla träningspass. Jag som tränar hela året blir aningen sur.
Klart man måste kunna unna sig och inte utsluta, men i lagom mängd. Vi opererar så många fetmaoperationer på jobbet varje vecka så min bild blir lite sned.

Skulle också vilja ha lite snö nu. Men när du skrev om barnvagnen minns jag plötsligt vintrarna jag plogat med vagnen, men ut skulle vi ;-)

Jennys Matblogg sa...

Skaldjurspajen ser jättegod ut :-)
Duktig du är som tränar!

Ha en fortsatt fin Ondsag