ca 200g rabarber i bitar
ca 100g syltsocker
ca 1 msk riven färsk ingefära
- Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 15 minuter.
- Häll på en varm burk. Ställ upp och ner tills den svalnat. Förvara i kylen.
Provsmakade marmeladen på de sista bitarna av julknäcket. Funkar minst lika bra på vilket bröd eller knäckebröd som helst. Gärna med en god ost! Rabarber och ingefära var en väldigt god kombination!
10 kommentarer:
Så gott, kan tänka mig att det blir en jättegod smak av ingefäran!
Rabarber, ingefära och ost. Kan ju inte bli nåt annat än gott!!
Jag är på utmaningen att aldrig köpa marmelad. Inte sylt heller för den delen, är ju så lätt att göra själv.
Rabarber och ingefära är ju en fin kombo!
Säg/skriv rabarber och jag hänger på direkt. Älskar rabarber!
det kanske är det här jag ska göra med mina rabarber jag har i frysen också... jag gillar ju inte rabarber, men ingenting med ingefära i kan väl vara äckligt? annars har jag ju en marmeladtokig sambo som säkert kan äta upp det :)
Gott och rabarber och ingefära passar bra ihop!
Rabarber och ingefär måste bli gudagott ihop. Och sedan lite smakrik ost till det... Mmm...
Åh, det kan jag tänka mig att det blir gott ihop! Mums!
Önskar vi också hade en påse rabarber i frysen...
Nu har jag provat marmeladen och den blev riktigt kryddig och god! Dessutom är det bara jag som gillar ingefära i familjen, så jag får alltihop för mig själv! :)
Skicka en kommentar