Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 26 januari 2012

Rabarbermarmelad med ingefära

Har ju sagt att jag aldrig mer ska köpa marmelad. Är ju så enkelt att göra själv. Innan jul gjorde jag Apelsinmarmelad med whiskeysmak. Den har räckt till nu. Kom på att jag hade en liten påse med Rabarber i frysen från i somras. Så den kokade jag marmelad på. Blev lagom till en liten burk.

ca 200g rabarber i bitar
ca 100g syltsocker
ca 1 msk riven färsk ingefära
  • Lägg allt i en kastrull och koka på svag värme i ca 15 minuter. 
  • Häll på en varm burk. Ställ upp och ner tills den svalnat. Förvara i kylen.


Provsmakade marmeladen på de sista bitarna av julknäcket. Funkar minst lika bra på vilket bröd eller knäckebröd som helst. Gärna med en god ost! Rabarber och ingefära var en väldigt god kombination!

10 kommentarer:

Amy's piece of cake sa...

Så gott, kan tänka mig att det blir en jättegod smak av ingefäran!

Bland bakverk och kastruller sa...

Rabarber, ingefära och ost. Kan ju inte bli nåt annat än gott!!

Kim sa...

Jag är på utmaningen att aldrig köpa marmelad. Inte sylt heller för den delen, är ju så lätt att göra själv.
Rabarber och ingefära är ju en fin kombo!

Tant Gul sa...

Säg/skriv rabarber och jag hänger på direkt. Älskar rabarber!

Pernilla sa...

det kanske är det här jag ska göra med mina rabarber jag har i frysen också... jag gillar ju inte rabarber, men ingenting med ingefära i kan väl vara äckligt? annars har jag ju en marmeladtokig sambo som säkert kan äta upp det :)

Katarina sa...

Gott och rabarber och ingefära passar bra ihop!

Remsan sa...

Rabarber och ingefär måste bli gudagott ihop. Och sedan lite smakrik ost till det... Mmm...

Matarkivet sa...

Åh, det kan jag tänka mig att det blir gott ihop! Mums!

Mårtenssons kök sa...

Önskar vi också hade en påse rabarber i frysen...

Anonym sa...

Nu har jag provat marmeladen och den blev riktigt kryddig och god! Dessutom är det bara jag som gillar ingefära i familjen, så jag får alltihop för mig själv! :)