Utgick från lite olika recept och egna smaker. Grytan fick koka länge så köttet föll gott isär.
Bouf Bourgignon
ca 2 kg tärnat nötkött
450g stekfläsk
200g smålökar, tex. färsk syltlök
250g färska champinjoner
5 st vitlöksklyftor
4 st stora morötter
ca 1 liter rödvin
ca 0,5 l vatten
2 köttbuljontärning
salt, peppar
4 st lagerblad
1 msk torkad timjan
- Tärna och stek stekfläsket. Kvarta och stek svamp och lök. Tillsätt krossade vitlöksklyftor och morötter i grova bitar.
Stekfläsk, champinjoner, lök och morötter sätter fin smak till grytan |
- Häll på rödvin, vatten, buljongtärning och kryddor. Koka upp och lägg i köttet. Lägg på lock och koka upp. Låt sjuda i ca 2 timmar. Häll på grädde och red av med maizena för tjockare sås.
Inte alltid den vackraste maten som är godast... |
11 kommentarer:
Boef Bourgignon är ju så himla gott!
Långkokta grytor kan aldrig bli fel tycker jag.
ser så gott, ut var rädd er, kram
Det är himla gott med grytor i dessa kyliga tider, gör det jätteofta själv, igår blev det en Stifado.
Världen bästa rätt! Jag gjorde den när min sambo hade 30 års kalas med 40 gäster. Det gick åt ett par grytor;-D
Lämnar lite tassavtryck när jag ändå kikar förbi, jag vet ju hur mycket jag själv uppskattar en liten kommentar :) Ha en fortsatt bra kväll!
--------------------------------------
..:: Hela min värld i bilder - min viktresa med 9 tappade kg och 13 kg kvar - tips på att tjäna 600kr/värvad medlem utan krångel och Tävlingar ::..
Det såg jättegott ut.
MUMS, så gott det är! Vi kockade också till en Bouf i vår crocka här om dagen, och det blev riktigt lyckat.
Kör försiktigt i morgon!
Mmm... Mustiga grytor värmer gott. Gärna med en smutt röd vin till ;-) Men nu kan du också ta lite vin, va?
Boeuf bourguignon är en av mina favoriter på hösten/vintern. Mums!
Boef Bourgignon är en av de bästa vintergrytorna! Det doftar såå gott och smakar ännu godare. Min första sambo bjöd mig på det på en av våra första dejter och sedan blev jag kvar i fem år!
Vilken god gryta! :)
Skicka en kommentar