Efter mycket om och men, dålig fantasi och bläddrande i mattidningar blev det en Teryakiwok med kyckling till fredagsmiddag. Johan var för en gångs skulle hemma väldigt tidigt från jobbet. Han hade hunnit springa en lång runda och mötte honom i dörren när jag skulle ge mig ut på min runda direkt efter jobbet. Efter dusch och gemensam tur till ICA lagade vi mat. Gick snabbt att laga och blev väldigt gott!
Recept för två portioner:
2 st kycklingfiléer
Teriyakisås
1/2 litet huvud spetskål
1/2 röd paprika
5 st salladslökar
1/2 påse babyspenat
1 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 "bitar" äggnudlar
Skiva kycklingen och marinera i Teriyakisås.
Koka nudlar enligt anvisningarna på paketet.
Bryn kycklingen ett par minuter i en wok eller stekpanna. Lägg åt sidan.
Strimla kål, paprika och skär salladslöken i 2 cm breda bitar. Fräs någon minut i stekpanna/wok. Tillsätt äggnudlar, spenat, vatten och fond. Låt koka ihop någon minut.
Servera med lite extra Teriyakisås och sesamfrön.
3 kommentarer:
Wokat är alltid gott och smidigt.
Det SER väldigt gott ut också!!
wok är så bra och god snabbmat :)
hoppas att du har haft en bra helg! :)
Skicka en kommentar