Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 18 maj 2010

När Johan får välja

Det blir tyvärr inte så mycket husmanskost i detta hemmet. Igår pratade jag om att jag var sugen på att äta fisk till middag idag. Då sa Johan: "Kan vi inte äta köttbullar, potatis och burnsås?". "Jo", sa jag, "men då vill jag gärna ha potatismos".

Och så blev det. Köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt. Utan fläkt luktar det stekos i hela lilla lyan. Blev bara tokig några gånger under matlagningen då tre plattor är igång och allt ska samsas om plats på den lilla arbetsytan. Men slutresultatet blev gott tycker jag minsann. Allt gjort med kärlek från grunden!:)

I köttbullarna hade jag blandfärs, ströbröd, lite grädde, dijonsenap, vitlök, salt och peppar. Såsen gjorde jag på lite av stekskyn, köttbuljong, grädde, salt och peppar och redde av med mjöl. Moset kryddade jag med lite muskotnöt och honung. En stor klick smör och varm mjölk. Vispa fluffig med elvisp. Då blir det toppen!


Imorrn är jag ledig. Då kommer min mamma hit över dagen och vi ska fika, shoppa, äta lunch och ha en riktigt mysig mamma-dotter dag!

3 kommentarer:

charlotta sa...

jag är också ledig imorgon, hurra! ska bli så sjukt skönt.

och köttbulla är grymt gott, önskar att vi lagade det lite oftare i det här hemmet!

kram!

vanilla sky sa...

Husmanskost är redig mat det! Spännande att smaksätta moset med honung, hade jag aldrig kommit på.

Malin sa...

Bland det godaste som finns... Hjälp vad jämna och fina dina köttbullar är, får ju prestationsångest ;-)