Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 2 maj 2010

En dag i hurtbullens tecken

Sovmorgon. Frukost vid lunchtid. Det kröp i kroppen på mig. Såg ju ut att va hur härligt väder som helst ute. Får panik på att vara inomhus då. Under frukosten försökte vi komma fram till vad vi skulle göra av dagen. På Tjolöholm var det hundutställning, havet kändes för långt och troligtvis kallt, IKEA utesluten inomhusaktivitet. Då kom Johan med den brillianta idén!! Vi cyklar en sväng!! Så det gjorde vi. Helt rätt beslut! Cyklade delsjövägen, förbi Liseberg, nerför Avenyn och ner till Operan för att titta på det omtalade "Göteborgshjulet".
Johan i shortspremiär på cykelturen
Hjulet har premiär den 22 maj och har öppet varje dag 11-21 till den 15 augusti. Självklart måste man ju ta en tur i en av de 42 korgarna. 85 kronor ska de ha för en tur på 12-15 minuter. På 60 meters höjd lär man ju se en hel del av Göteborg.

Observera att en av korgarna är svart. På nära håll kan man se att det står VIP med guldtext och är den enda korgen med glasbotten. Lite coolt ändå...


Låg några få båtar i Lisebergs gästhamn vid Operan. Somrigt trots kyliga vårvindar.


Roligt att turista i sin egen stad. Vi är ju trots allt inte uppvuxna någon av oss i Göteborg. Jag posserade med Evert Taube. Försökte stå i samma pose. Läppstiftet och Barken Viking i bakgrunden.

Vi köpte vars en glass och satte oss i lä vid Operan och tittade på allt folk som skulle gå på eftermiddagsföreställning. Satt där en bra stund. Varmt och skönt!! Sen cyklade vi hem längs Gullbergskajen och Gamlestan. Som om inte denna cykeltur vore nog av söndagshurtighet så tog vi vars en löptur. Kändes riktigt bra!

Väl hemma gjorde vi hamburgare med klyftpotatis. I burgaren hade vi krispsallad, tomat, rödlök, ost på burgaren, hamburgerdressing och tomatsalsa från igår (recept kommer....). Smaskig avslutning på en lugn och skön helg!

9 kommentarer:

Remsan sa...

En sådan skön söndag. Våren är verkligen underbar :-)

Vin är min hobby sa...

(Jag lyckades inte hitta din email, därav så använder jag din kommentar funktion.)

Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

MVH/

Calle Nilsson

Concealed Wines

Håkan och Anki sa...

Vilken härlig söndag ni haft, så härligt att få bo i en så fin storstad som Göteborg är, så mycket mer att se och göra...

charlotta sa...

cheezus, snacka om hurtiga! duktigt! typiskt att man är i skåne när göteborg har sin varmaste dag. grrr.

skåne hälsar tillbaka!

Hanna sa...

Vilken härlig dag!! Hamburgarna såg supersmarriga ut.

vanilla sky sa...

Härlig söndag! Å vad jag saknar Göteborg, home sweet home!

Emma sa...

Det låter som en härlig dag!
Själv var jag i Gbg senast för.....nio år sedan! På klassresa, men när jag ser bilderna känna det som att det är dags igen.

Emma sa...

Det låter som en härlig dag!
Själv var jag i Gbg senast för.....nio år sedan! På klassresa, men när jag ser bilderna känna det som att det är dags igen.

Emma sa...

Det låter som en härlig dag!
Själv var jag i Gbg senast för.....nio år sedan! På klassresa, men när jag ser bilderna känna det som att det är dags igen.