3 ägg
2,5 dl strösocker
2 st citroner
125 g smör
Tvätta citronerna noga och riv skalet. Spara till senare.
Blanda ägg, socker och saften av citronerna i en rostfri skål. Gärna med rund botten. Vispa ihop och ställ i ett vattenbad över sjudande vatten. Vispa försiktigt i 5-10 minuter tills det tjocknar. Ta bort från värme och vispa ner smör i kuber. Låt svalna och tillsätt rivet citronskal. Förvara i en burk i kylen i upp till två veckor.
Imorrn får ni se vad jag gör av Lemon Curden. Då blir det födelsedagskalasfirande i lilla lyan.
3 kommentarer:
jag har aldrig någonsin provat att göra egen lemon curd. shame on me... oh well, hoppas ni får en trevlig afton! läste du förresten att sjöbaren har öppnat sjöbaren nummer 2 på lorensbergsgatan?
kram!
Jag misslyckas titt som tätt i köket. Jag har gjort lemon curd en gång, och den blev jättesur. Ändå följde jag receptet. Nästa gång funderar jag på att köpa på burk... ;-)
Hoppas ni får kul på ert kalas!
Hmm...jag har lärt mig att det ska vara en glasskål som du blandar i , aldrig metall, och alla ingredienser ska ha samma rumstemperatur // Kockadottern
Skicka en kommentar