Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 26 maj 2010

Rostbiffsallad

Efter jobbet tog jag en promenad till centralsatationen för att möta Johan vid tåget och sen promenera tillbaka hem med honom. Den varma sommarvärmen har tyvärr försvunnit tillfälligt men ändå en skön kväll med en tjock tröja.

Vi tog svängen om ICA för att småhandla lite. Jag hade bläddrat lite i kokboken "En God Sommar", som jag haft ett tag, men tyvärr inte använt så mycket. Fick lite inspiration till en god sallad. Skulle egentligen varit råris men jag hade metvete. "Man tager vad man haver". Såhär gjorde jag till två stora portioner:

2 portioner kokt matvete
ca 150g skivad rostbiff
1 dm purjolök
en "näve" baby spenat
8-10 körsbärstomater
en halv paket fetaost
0,5 dl rostade solrosfrön

Koka matvete. Blanda med strimlad purjo, strimlad rostbiff, halverade körsbärstomater, grovt hackad spenat och smulad fetaost.

Blanda ihop en dressing:
0,5 dl olivolja
saften av en halv lime
2 tsk dijonsenap
1 riven vitlöksklyfta
salt och peppar

Blanda ihop och låt marinera ihop smakerna lite före servering. Strö över solroskärnor och dra några varv med pepparkvarnen.

Enkelt, mättande, nyttigt och gott!

6 kommentarer:

charlotta sa...

oj, vad gott! kul att du använder matvete, det är en typisk sak som jag ofta tänker "åh, vad gott, det ska jag köpa någon gång" men som jag aldrig kommer loss att köpa. nu finns det inga ursäkter längre :)

egoinasmamma.nu sa...

Det ser riktigt gott ut. Hoppas den riktiga sommarvärmen kommer snart.

Anonym sa...

Låter och ser jättegott ut!

Anonym sa...

Låter och ser jättegott ut!

vanilla sky sa...

Vi är äter så himla lite sallader här hemma, vilket jag tycker är tråkigt. Har en man som är av uppfattningen att sallad inte är middag, lite typsikt manligt tror jag....
Tycker det ser jättegott ut!

Remsan sa...

Ser väldans gott ut! Helt i min smak.